Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Syndebukken ble helt

Brenne sendte FFK til trygg plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fredrikstad - Odd Grenland 2-1 (0-1).

Odd Grenland tok tidlig ledelsen, og bare to minutter senere misset Simen Brenne på straffe. Odd dominerte hele første omgang, og det meste så svart ut for FFK. Så våknet Brenne og resten av de rødhvite til liv.

Helomvending

Skienslaget kunne fort ledet med flere mål til pause, og spesielt Espen Ruud hadde flere feite sjanser. Simen Brenne så ut til å bli syndebukk da han satte straffa - som aldri skulle vært straffe - stang ut etter 6 minutter. Men Brenne ble helten.

Andre omgang hadde bare vart et drøyt minutt da østfoldingen utliknet for hjemmelaget. Tarik Elyounoussi la flatt inn fra venstre, og Brenne brukte tåspissen til å sende ballen mellom beina på Rune Almenning Jarstein i Odd-målet.

Og plutselig var hele kampen snudd på hodet. Det var vertene som ville mest og kunne mest på den regntunge banen. Og etterhvert kom også den altfor viktige 2-1 scoringa.

Raymond Kvisvik slo corner fra venstre, Piiroja fikk dårlig treff med hodet, men på lengste stolpe stupte hvem andre enn Simen Brenne inn. Ballen traff Brennes pannebrask, og selv om Almenning Jarstein fikk en hånd på ballen kunne han ikke hindre at hjemmelaget tok ledelsen.

- Jeg så Raio (Piiroja) skulle stusse ballen, men forsto han ikke ville få skikkelig trøkk i nikken. Derfor fortsatte jeg løpet mitt. Da ballen kom var det bare å kaste seg frem. Det var så å si åpent mål, sa Brenne til Radio Fredrikstad om den siste scoringa.

DAGENS MANN: Simen Brenne header inn 2-1 for Fredrikstad, og retter for alvor opp for straffebommen i første omgang. Foto: Scanpix
DAGENS MANN: Simen Brenne header inn 2-1 for Fredrikstad, og retter for alvor opp for straffebommen i første omgang. Foto: Scanpix Vis mer

- Opp til oss selv

- Det føles utrolig deilig akkurat nå. Det var en viktig seier for oss, fortsatte en glad matchvinner.

- Nå er det opp til oss selv om vi skal berge plassen i Tippeligaen.

Odd hadde muligheten til utlikning, men en dyktig Patrik Gerrbrand reddet forsøket fra innbytter Chris Joyce på streken.

Sløste voldsomt

Men de svartkledde burde ha avgjort kampen i løpet av de første 45 minuttene. Etter at Jacob Sørensen bredsidet ballen i nettmaskene etter bare fire minutter, hadde laget en rekke kjempesjanser.

Etter 35 minutter slo Tommy Svindal Larsen en corner ut i returrommet. Der ventet Espen Ruud, men dessverre for Odd endte volleyen fra høyrekanten i tverrliggeren.

Og bare tre minutter senere var Ruud frampå igjen. Etter en glitrende overgang var 22-åringen alene med Rami Shaaban i FFK-buret. Men den svenske landslagskeeperen reddet mesterlig. Odd hadde også et par andre ålreite muligheter til å ta ledelsen i første omgang.

Men det ble altså ikke flere mål etter FFKs andre. Dermed tok Knut Torbjørn Eggens gutter tre poeng, klatret til trygg plass, og Simen Brenne kveldens mann.

  • Din mening: Klarer Fredrikstad å beholde plassen i Tippeligaen?
SVAK START: Rami Shaaban må fortvilet se skuddet fra Jacob Sørensen ende i nettmaskene.