MER AV DETTE: Liverpools Luis Suarez som man liker å se ham, jublende etter en lekkerbisken på banen. Samtidig får spissen kritikk for andre sider ved spillet sitt.Foto: SCANPIX/AP/Tim Hales
MER AV DETTE: Liverpools Luis Suarez som man liker å se ham, jublende etter en lekkerbisken på banen. Samtidig får spissen kritikk for andre sider ved spillet sitt.Foto: SCANPIX/AP/Tim HalesVis mer

Synes det er ekkelt å se tjuvtriksene til Suarez

Men TV 2-Wikestad tror Liverpool får skikk på spissen.

Følg Liverpool - Manchester United i fotballstudio fra kl. 13.45!

(Dagbladet): Luis Suarez' Liverpool-karriere var bare en måned gammel da han var med på å rive Manchester United i filler på Anfield i mars i fjor.

Spesielt forarbeidet til Dirk Kuyts første av tre scoringer var nydelig, og spissens prestasjoner gjør at han er en av dem Alex Ferguson vil frykte mest når lagene møtes igjen i formiddag.

Men uruguayaneren har også fått oppmerksomhet for andre sider ved spillestilen, og et par lette fall og omstridte overspillinger har fått mange til å stemple ham som en juksemaker.

Sist mot Everton fikk Luis Suarez pepper for reaksjonen på taklingen som fikk Jack Rodwell utvist, et rødt kort FA senere strøk fra protokollen.

Nå slår spissen tilbake mot kritikken.

- Jeg prøver ikke å lure noen. Jeg har aldri vært noen filmer, bare en angriper som blir tildelt mange frispark, sier 24-åringen, ifølge ESPN.

- Premier League er en mye mer spennende liga enn noe annet sted jeg har spilt, og det er alltid en utfordring fordi det er så fysisk tøft, sier uruguayaneren.

Ekkelt
TV 2-kommentator Kasper Wikestad mener imidlertid Luis Suarez fortjener å måtte forsvare seg mot anklager om skittent spill.

OMSTRIDT: Det røde kortet til Evertons Jack Rodwell ble trukket tilbake. Luis Suarez ble offer for taklingen, og gjorde ikke lite ut av situasjonen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
OMSTRIDT: Det røde kortet til Evertons Jack Rodwell ble trukket tilbake. Luis Suarez ble offer for taklingen, og gjorde ikke lite ut av situasjonen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

- Jeg syns han er så ekkel når det kommer til akkurat det der. Det er synd å se en så god spiller med så mange tjuvtriks på lager, han hadde jo ikke trengt å gjøre det, sier Wikestad til Dagbladet.

Han trekker fram situasjonen med Rodwell som ett eksempel, og har flere på blokka. Likevel tror han Suarez kommer til å legge av seg de taktene etter hvert, og sammenlikner situasjonen med da Fernando Torres kom til Liverpool.

- Torres kom til klubben med mye av det samme, men klubben klarte å slipe det ned etter hvert, og det kommer de til å gjøre med Suarez også. Jeg tror ikke Liverpool ønsker å se disse tingene heller, sier Wikestad.

- I en del ligaer blir en god filmer nærmest klappet på skuldra, man gjør jo disse tingene for å hjelpe laget til fordeler. Men i Premier League er det annerledes. Suarez er en strålende spiller, en av Liverpools viktigste og en av Premier Leagues beste, men han må legge av seg det tullet, sier han.

Nani i bedring
På motsatt ende av banen i dag står en annen hardt kritisert storspiller - Manchester Uniteds Nani er heller ikke ukjent med påstander om filming og teatralsk framtoning?

- Jo, men Nani er blitt mye bedre enn da han kom, sier Kasper Wikestad til Dagbladet.

- Jeg tror engelsk fotball gjør noe med spillerne, det er annerledes enn for eksempel i La Liga med tanke på akkurat det der. Jeg syns faktisk også at bortsett fra det med Rodwell, var det bedre oppførsel fra Luis Suarez i kampen mot Everton. Men det tar tid å venne seg av noe som er en del av spillestilen, og legge det av seg, mener Wikestad.

Liverpool-manager Kenny Dalglish tror i hvert fall Manchester United-spillerne vil frykte Luis Suarez' positive sider mest i formiddag, etter spissens innsats mot dem på Anfield sist.

- Jeg vet ikke hva de tenker, men selvfølgelig vet de hva han gjorde mot dem i fjor. De vet hva han er i stand til, og det er deres problem, sier Dalglish, ifølge Liverpool Echo.

Gerrard i nøkkelrolle
Kasper Wikestad ser også fram til å se kapteinene Steven Gerrard og Nemanja Vidic tilbake på banen.

LIKNENDE TAKTER? Men Kasper Wikestad mener Nani, og tidligere Liverpool-spiller Fernando Torres, er gode eksempler på at engelsk fotball oppdrar filmerne til slutt.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
LIKNENDE TAKTER? Men Kasper Wikestad mener Nani, og tidligere Liverpool-spiller Fernando Torres, er gode eksempler på at engelsk fotball oppdrar filmerne til slutt.Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

- Gerrard har sett veldig spennende ut i innhoppene sine så langt. Han er en talisman for Liverpool, og bare tilstedeværelsen hans er viktig for laget. Det viser også statistikken med Gerrard på banen under Dalglish, sier Wikestad, som tror Charlie Adam kan måtte vike for kapteinen.

- Nemanja Vidic er også en lederfigur, selv om de som har kommet inn på mange måter har gjort det veldig bra. Vidic' luftstyrke kan også bli viktig, ettersom motstanderne ser ut til å ha villet teste David De Gea mye med mange innlegg og skudd i starten av sesongen, sier han.

- Og hvem vinner?

- Jeg tror United vinner, at de er et sterkere lag for øyeblikket. Men dette er den største klubbkampen i England, og lever ofte sitt eget liv. Begge lag har spillere for de store anledningene. Det er fantastisk for oss som skal se på - selv om Norwich - Swansea selvfølgelig burde være hovedfokus i dag, humrer Canaries-supporter Wikestad.

TROR PÅ BEDRING: TV 2-kommentator Kasper Wikestad tror Liverpool får slipt ned Luis Suarez' mindre tiltrekkende sider.Foto: TV 2
TROR PÅ BEDRING: TV 2-kommentator Kasper Wikestad tror Liverpool får slipt ned Luis Suarez' mindre tiltrekkende sider.Foto: TV 2 Vis mer