- Synes du jeg løp dårlig? Jeg hadde slått deg med 100 meter

Jaysuma Saidy Ndure raste mot norsk presse.

 IRRITERT: Jaysuma Saidy Ndure var irritert på norsk presse etter finalen på 200 meter. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
IRRITERT: Jaysuma Saidy Ndure var irritert på norsk presse etter finalen på 200 meter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Jaysuma Saidy Ndure var sjanseløs og endte sist i finalen på 200-meteren. Etterpå likte han ikke spørsmålene fra norsk presse.

Han løp inn til 20,37 sekunder og ble som ventet utklasset av Usain Bolt. Jamaicaneren forsvarte gullet sitt fra Daegu for to år siden med 19,66 sekunder og årsbeste i verden.

Uenig Ndure fikk en bra start og løp brukbart gjennom svingen, men på oppløpssiden fikk han det ikke til og sakket akterut.

- Hvorfor løp du så dårlig?

- Synes du jeg løp dårlig? Hadde du vært med, ville jeg slått deg med 100 meter..., sa han til en av de norske pressefolkene.

- Men du kan ikke være fornøyd med dette?

- Jo, jeg er veldig fornøyd. Jeg er stolt og takknemlig overfor støtteapparatet, som ordnet det slik at jeg fikk løpt i VM. Hadde jeg ikke vært fornøyd, ville jeg vært gal i hodet, sa Ndure til NTB.

Så stormet han videre i intervjusonen.

Problemer Jaysuma Saidy Ndure fikk problemer allerede før VM startet. På den siste treningen før 100-meteren fikk han en blokkering i lårmuskelen, som gjorde at det ikke ble noen 100-meterstart på ham. Da var Ndure langt nede, men han kom seg raskt og var i sitt vanlige gode humør før 200-meteren.

- Med de problemene Jays har hatt, synes jeg det er en god prestasjon av ham å løpe seg fram til denne 200 meter-finalen, sa sportssjef Ronny Nilsen til NTB etter lørdagens finale.

- Det var aldri tvil om at Ndure skulle løpe 200-meteren, og jeg synes han fortjener ros for å ha gjort gode løp fram til finalen, sa Nilsen.

Ut fra det som har skjedd både på Lusjniki stadion i forbindelse med VM, og det som har skjedd før i år, var det ikke overraskende at Ndure skulle ende sist i finalen. Han har 20,12 som årsbeste i litt for mye medvind, mens han måtte vært godt under 20 for å ha hevdet seg i VM.

NM neste Nå er det NM som blir det neste for Ndure. Der skal han løpe både 100 og 200 meter, og nok en gang kommer han til å jakte på kongepokalen. Den har han vunnet tre ganger siden 2007, og han fikk den i Kristiansand i fjor.

I år kommer han til å få tøff konkurranse fra Henrik Ingebrigtsen, som løper VM-finalen på 1500 meter søndag. Han blir det siste medaljehåpet Norge har i VM.

Før avslutningsdagen på Lusjniki stadion er sjuendeplassen til Andreas Thorkildsen beste norske VM-prestasjon, og det er skuffende.
(NTB)