-  Synes jeg får urettferdig kritikk

Jan Gunnar Solli mener at han får urettferdig mye kritikk for høy feilprosent. I morgen får han sjansen til å bevise at kritikerne tar feil.

CELJE (Dagbladet): -  Dette med feilprosenten har blitt et spøkelse som forfølger meg, sier Jan Gunnar Solli til Dagbladet.

Etter Tommy Svindal Larsens skade er det Solli som velges i rollen som midtbaneanker når Åge Hareide i morgen sender mannskapet sitt på banen i såkalt «diamantformasjon» på midtbanen.

Jan Gunnar Solli (24) skal ligge og vake bak Christian Grindheim (22) og Kristofer Hæstad (21), mens Morten Gamst Pedersen (23) skal stresse ballfører foran disse tre.

En rekordung midtbanefirer, men med voldsom løpskapasitet som Hareide håper oppveier mangelen på rutine.

Skal bygges opp

Men Solli i den utsatte sentralrollen? Spilleren som selv fra inderløperposisjon og kantrollen har slått graverende tversoverpasninger som gir styggfarlige kontringssjanser til motstanderen?

-  Det er feil at jeg har spesiell høy feilprosent. Jeg har lest kritikere skrive dette, så har jeg gått inn og sjekket kampene etterpå og har da kanskje bare slått tre feilpasninger på 90 minutter, sier Solli.

Åge Hareide er enig i at Solli ikke fortjener stempelet som risikovillig pasningslegger.

-  Absolutt. Nå må vi prøve å bygge ham opp slik at han kan tro at han kan slå gode pasninger også, sier Hareide til Dagbladet.

Hareide har belegg i erfaring for å bruke Solli som midtbaneanker i morgen.

-  Jeg spilte i denne rollen i bortekampen mot Røde Stjerne i e-cupen under Hareide. Det gikk veldig bra den gangen. Det blir å ligge der som en hauk og passe på, sier Solli.

-  Det er riktig at jeg har tenkt på kampen mot Røde Stjerne i forkant av denne kampen, sier Hareide.

Rosenborg gikk videre i UEFA-cupen den gangen i Beograd. Hareide gikk rett fra kampen til jobben som landslagssjef.

Fem posisjoner

For Solli har det vært et tøft år siden han storspilte til niere på spillerbørsene i 3-0 seieren hjemme på Ullevaal mot Slovenia i fjor.

-  Jeg er blitt brukt i fem ulike roller - alt fra høyreback til venstre kant - i Rosenborg. Nå ønsker jeg å spille stabilt i en rolle. Det har blitt mye bytting på meg i Rosenborg på grunn av skader og slikt, sier Solli.

-  Har du blitt hemmet i utviklingen av all flyttinga?

-  Nei, det vet jeg ikke, men spør du enhver trener og spiller, så mener alle at det er bedre å spille over tid i samme posisjon.

Laget mot Slovenia:

Myhre - Høiland, Lundekvam, Hagen, Bergdølmo - Grindheim, Solli, Gamst Pedersen, Hæstad - Iversen, Carew

ANKERMENN: RBKs Jan Gunnar Solli får sjansen som anker på midtbanen mot Slovenia i morgen. Martin Andresen sparer seg til kommende onsdags hjemmekamp mot Skottland.