Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Synes synd på dem, de ville jo ikke skyte

En av tidenes keeperkamper av Katrine.

OVERLEGEN: Det har sjelden vært mindre tvil om hvem som skulle bli kåret til banens beste. Katrine Lunde Haraldsen spilte en ellevill kamp.
OVERLEGEN: Det har sjelden vært mindre tvil om hvem som skulle bli kåret til banens beste. Katrine Lunde Haraldsen spilte en ellevill kamp. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Norge - Ungarn 34-13.

Katrine Lunde Haraldsen spilte en helt vill kamp mot ungarerne fredag kveld - og hun tok 67 prosent av skuddene som kom mellom de norske stengene.

Det går nesten ikke an å beskrive hvor bra det er, ikke minst siden Norge møtte et lag som egentlig er godt.

Men med Lunde Haraldsen i målgården tok det ikke lang tid før de resignerte helt og bare ville gjemme seg.

Nominert - Jeg synes egentlig litt synd på dem, for de ville jo ikke skyte etter hvert. Og det er ikke bare min fortjeneste, forsvarsspillet var fantastisk, sier målvakten, som til daglig spiller i ungarske Györ.

Derfor smakte praktkampen ekstra godt.

- Det er veldig gøy å spille en sånn kamp foran dem, for det er mange som så kampen på tv hjemme i Ungarn, sier hun.

Lunde Haraldsen er en av fem spillere som er nominert og kan bli kåret til årets spiller i verden. Det internasjonale håndballforbundet har plukket ut den norske målvakten sammen med Bojana Popovic, Grit Jurack, Ljudmila Postnova og Cristina Neagu.

Internettstemmer og et ekspertpanel vil avgjøre hvor trofeet havner. Katrine kunne ikke levert en bedre søknad, da hun utklasset lagvenninne Katalin Palinger i keeperduellen.

- Det er morsomt å være nominert, men jeg tror ikke jeg får prisen. Mitt tips er Bojana, men jeg håper jo jeg fikk noen venner nå, som vil stemme på meg, sier Katrine til Dagbladet.

- Et sjeldent syn Under guttas VM i januar får vi resultatene fra avstemningen, så Lunde Haraldsen får enda flere muligheter til å sanke stemmer - for det er ingen tvil om at hun er i mesterskapsform.

- Men det er ikke så ofte jeg har slike kamper, sier hun.

Det er det ingen som kan kreve heller, for selv et par hakk ned på prestasjonsstigen vil være strålende.

VEGGEN: Katrine Lunde Haraldsen spilte som om hun var fra en annen planet.
VEGGEN: Katrine Lunde Haraldsen spilte som om hun var fra en annen planet. Vis mer

Lagvenninnene var fra seg av begeistring etter kampen.

- Katrine tar jo alt, hun var helt fantastisk. Jeg tar av meg hatten, sier Heidi Løke til Dagbladet.

- Jeg har ikke ord, hun sto som en vegg. Hun er verdens beste målvakt. Jeg tror ikke jeg har sett henne så god før, dette var et sjeldent syn, sier Nora Mørk.

- Helt sykt Lunde Haraldsen slapp inn sju mål før pause og bare seks etter hvilen. Hun tok langskudd, kantavslutninger, gjennombrudd og to sjumetere.

- Jeg har ikke sett noe liknende før, hun tok jo alt. Det er helt sykt med 67 i redningsprosent, sier Tonje Nøstvold til Dagbladet.

Ungarn bort på samme hotell som de norske jentene. Lunde Haraldsen tror ikke hun får snakket så mye med Györ-venninnene etter superkampen.

- Jeg tror ikke de kommer til å vise seg så mye i hotellgangene, sier hun.

Norge tar med seg full pott inn i mellomspillet og møter Sverige på søndag. Også de svenske jentene har fire poeng med seg fra gruppespillet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!