- Synes synd på dem som vil låne Messis trone

Guardiola mener argentineren dominerer som Michael Jordan.

(Dagbladet):  Lionel Messis grensesprengende karriere når stadig nye høyder. I går kveld ble han tidenes mestscorende Barcelona-spiller da han passerte César Rodríguez' gamle rekord på 232 mål i alle turneringer med hattricket mot Granada - hans sjette kamp med tre eller flere mål i La Liga denne sesongen.

Samtidig slo han også sin egen og Cristiano Ronaldos fjorårsrekord på antall scoringer i løpet én og samme sesong. Da stoppet begge på 53 mål på henholdsvis 55 og 54 kamper. Messi har så langt 54 på 45, og ennå gjenstår 10 seriekamper, cupfinale mot Athletic Bilbao og potensielt fem kamper til i Champions League.

Mens César brukte 13 år på å sette standarden for ettertida, er det mindre enn sju år siden Messi scoret sitt første av i alt 234 mål for Barcelona. 192 av dem har kommet siden Pep Guardiola overtok treneransvaret sommeren 2008.

Rettmessig plass Argentineren er stadig bare 24 år. Fortsetter han å holde seg unna alvorlige skader, er det nesten skremmende å forestille seg hvilket antall han kommer til å ende opp med den dagen han setter karrierepunktum.

- Vi bevitner den beste i alle betydninger av ordet. Han gjør alt, og han gjør det hver tredje dag. Jeg synes synd på dem som ønsker å sitte på tronen hans, men denne gutten er den best. Forhåpentligvis kan vi glede oss over fotballen han spiller i mange år framover, sier en mektig imponert Guardiola, ifølge Barcelonas hjemmeside.

- Leo har funnet sin rettmessige plass i historiebøkene, fortsetter Barca-sjefen, og trekker paralleller til en annen dominerende skikkelse i en annnen idrett.

Guardiola hadde nemlig ingen motforstillinger mot å kjøpe sammenligningen med hvordan Michael Jordan regjerte i NBA for Chicago Bulls gjennom 80- og 90-tallet.

- Er Messi som Michael Jordan? Ja, kanskje. Det er ytterst få utøvere som har dominert idretten sin på den måten, men Messi gjør det, sa Guardiola på pressekonferansen etter 5-3 seieren mot Granada.

Samtlige av Messis tre scoringer i går kom for øvrig med hans foretrukne arbeidsredskap: Venstrebeinet. Han beste fot står bak 185 av målene, 37 med høyre, ti med hodet og to med andre kroppsdeler, ifølge Opta.