Erling Braut Haaland og Robert Lewandowski

- Synes synd på ham

- Det var respektløst, sier Erling Braut Haaland.

STJERNESPISSER: Erling Braut Haaland og Robert Lewandowski i samtale i august. Foto: NTB
STJERNESPISSER: Erling Braut Haaland og Robert Lewandowski i samtale i august. Foto: NTB Vis mer
Publisert

- Etter alt som har skjedd de siste månedene kan jeg ikke se for meg at samarbeidet fortsetter. Jeg tror Bayern prøver å få til en løsning, men det kommer ikke til å skje. En overgang er best for alle parter, sa stjernespiss Robert Lewandowski i slutten av mai.

Til tross for at han hadde ett år igjen på kontrakten med Bayern München presset polakken fram en overgang til Barcelona denne sommeren.

Nektet

Lewandowski gikk ikke inn på hva den konkrete årsaken var. Men spekulasjonene gjennom den siste sesongen gikk på at Bayern München ønsket å hente Erling Braut Haaland.

Klubben selv nektet for det, Lewandowski har heller ikke uttalt at Haaland-interessen er en konkret årsak til at han ønsket seg vekk.

EN HIT?: Erling Braut Haaland er på alles lepper i den blå delen av Manchester, men det er også denne nye sangen. Reporter: Bjørge Dahle Johansen. Video: Birthe Skingen / Rødt Kort Vis mer

Nye påstander

Men i en dokumentar som slippes på Viaplay lørdag kommer nye påstander.

Pappa Alfie Haaland sier helt klart at Bayern München var interesserte i sønnen.

- Jeg forstår at de posisjonerer seg. Lewandowski er fortsatt den beste i verden, tror jeg, men han er 34 år. Hvis han (Erling) ikke ender opp der vil de holde tilbake og si at det ikke var aktuelt, at de har den beste, sier Alfie om situasjonen.

Intervjuet ble gjort før Haaland hadde valgt Manchester City som sin nye klubb.

- Verdens beste spiss, Lewandowski, blir mer og mer sur når Bayerns interesse for Haaland blir mer intens, sier Jan Åge Fjørtoft i dokumentaren.

KORT OG GREIT: Dette klippet viser Haalands velkomsttale til sitt nye lag, Manchester City. Video: Jack Grealish via Instagram. Vis mer

- Respektløst

Braut Haaland ble selv avbildet smilende og i samtale med Lewandowski da Manchester City og Barcelona møttes i treningskamp i august. De møttes også flere ganger på banen da Haaland var i rivalen Borussia Dortmund.

- Når jeg setter meg inn i hodet hans synes jeg synd på ham, seriøst. Jeg synes det er respektløst, samtidig er det en mulighet for ham, sier Haaland om Bayerns behandling av spissrivalen.

Polakken ble toppscorer i Bundesliga begge de to hele sesongene Haaland var i ligaen. Lewandowski scoret henholdsvis 41 og 35 mål, mens Haaland scoret 27 og 22.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer