Russland snur: Avlyser skimesterskap

- Synes synd på Heidi Weng

Heidi Weng og Ragnhild Haga havnet i 14 dagers karantene etter bomturen som gjorde Sergej Ustjugov forbannet. Russlands landslagstrener Markus Cramer synes det er en skam at FIS lot langrennsmiljøet havne i denne situasjonen.

I KARANTENE ETTER BOMTUR: Heidi Weng. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
I KARANTENE ETTER BOMTUR: Heidi Weng. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Russisk langrenn kritiserte lenge kollegene i Norges Skiforbund for avgjørelsen om å droppe verdenscupavslutningen i Canada og USA grunnet corona-pandemiens eksponentielle vekst.

Etter Norges beslutning fulgte en rekke nasjoner etter og dro hjem igjen. Russland var til slutt omtrent den eneste nasjonen som ikke meldte forfall og ville gjennomføre verdenscupavslutningen i langrenn.

Til slutt avlyste FIS rennene i Canada. Nå velger imidlertid også Russland å ta corona-grep og avlyser det russiske skimesterskap som skulle gjennomføres mellom 27. mars og 5. april.

- Ja, det er avlyst nå på grunn av corona-pandemien. Beslutningen ble tatt i går. Dette viser bare at Norge gjorde helt rett med å ikke dra og i stedet holde seg hjemme forrige uke, sier Russlands tyske landslagstrener Markus Cramer til Dagbladet.

Det står i sterk kontrast til kritikken som Russlands skipresident Jelena Välbe sendte i retning norsk langrenn etter beslutningen om å holde seg hjemme.

Med 147 bekreftet smittede på den offisielle statistikken er Russland foreløpig ikke spesielt hardt rammet av coronaviruset. Norge har ti ganger flere bekreftede smittede (1527) til tross for nesten 30 ganger færre innbyggere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer