FIKK KJØRT SEG: Thor Hushovd gjennomførte en test der VM-løpet går om fire uker. Foto: AFP/JOEL SAGET
FIKK KJØRT SEG: Thor Hushovd gjennomførte en test der VM-løpet går om fire uker. Foto: AFP/JOEL SAGETVis mer

Synes VM-løypa er lettere, brattere og kortere

Hushovd-test under mellomlanding i København.

En lettere løype med kortere og brattere spurt var verdensmester Thor Hushovds (33) konklusjon etter test av VM-løypa i sykling tirsdag.

I forbindelse med mellomlanding i København på vei hjem til Monaco, benyttet den regjerende verdensmesteren tiden til å sykle gjennom løypa som skal tråkkes i VM-fellesstarten 25. september.

- Det var veldig nyttig. Thor konkluderte med at løypa er lettere enn tidligere beskrevet, den er lite teknisk og er lagt til relativt brede veier. Dessuten er spurten litt brattere og noe kortere enn den var i fjor. Så spurten passer fint, sier trener Atle Kvålsvoll til NTB.

Ifølge Hushovd er det ikke opplagt at det kommer til massespurt. Nordmannen mener løypa også innbyr til at brudd kan gå til mål.

- Intet er i veien for at spurtkanonene henger med til mål, men det er en fordel for klassikerryttere med en slik tung spurt etter å ha vært igjennom 280 kilometer.

Oppkjøring To klassikere og et sjudagers etapperitt i Storbritannia blir den regjerende verdensmesterens VM-oppkjøring. Det ble klart tirsdag etter mye om og men i kommunikasjonen med Garmin-laget.

Hushovd ble vraket fra Vuelta a España. Årsaken til isfronten er Hushovds annonsering av lagbytte til BMC fra nyttår.

Første ritt blir Hamburg-klassikeren i Tyskland kommende søndag. Så venter klassikeren GP Plouay en uke etterpå. Deretter blir det to uker med trening før etapperittet Tour of Britain 11.- 18. september.

Etter det gjenstår én uke til VM. Både landslagsledelsen og Hushovd-leiren er tilfreds med oppkjøringsplanen.

- I mellomtiden kan Thor trene med riktig justering av intensiteten. Han vil også trene mye spesifikt mot spurten som venter i VM. For treningsarbeidets del er det viktig at han nå har VM-løypa i hodet, sier Kvålsvoll.

Uten hjelp Samtlige verdensmestere siden 2001 har brukt Vuelta a España som VM-oppkjøring, men nærmere en tredel av medaljevinnerne de siste tolv årene har klart det helt uten spansk Grand Tour-hjelp.

I fjor tråkket Hushovd gjennom 16 etapper (én seier) av Vueltaen som oppkjøring til VM-suksessen. I Australia sørget han for tidenes første nordiske landeveisgull i sykling foran danske Matti Breschel og australske Allan Davis.

Edvald Boasson Hagen skal sykle i Hamburg og reiser videre til to verdenstourritt i Canada. Kurt Asle Arvesen, som også er VM-aktuell, blir trolig eneste nordmann i Vuelta a España.

Også norgesmester Alexander Kristoff er VM-aktuell.

(NTB)