Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Synet av venner i rullestol kan få tidenes skihopper til å ta et drastisk valg

Vet ikke om han fortsetter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ingen har flere verdenscupseirer i hopp enn Gregor Schlierenzauer (26) fra Østerrike. Tallet er 53, og det gjør at navnet hans står skrevet i gull i historiebøkene.

Men de to siste sesongene har det skjedd noe. Innsbruck-hopperen har vært en skygge av seg selv. Resultatene har uteblitt. Og i januar annonserte han en pause fra hoppsirkuset.

Begrunnelsen var at han var utslitt. Men i mars gikk det fra vondt til verre: Schlierenzauer skadet seg på en skireise i Canada, og måtte operere kneet.

Vet ikke Siden har det vært stille rundt ham - helt til nå. I et intervju med avisa Kronen Zeitung i Østerrike sier Schlierenzauer at han ikke vet om han kommer tilbake neste sesong.

Fortsatt er han bare 26 år. Verdens eldste skihopper - japaneren Noriaki Kasai - er til sammenlikning 43 år.

- På den ene siden kan ikke egoet mitt tillate meg å bare gi opp på denne måten. På den annen side har jeg ikke noe mer å bevise. Egentlig ville jeg ta en pause allerede i 2013. Etterpå falt Nicholas Fairall og Lukas Müller i hoppbakken og ble lenket til rullestol. Disse tingene har fått meg til å tenke, forteller Schlierenzauer.

Fairall hoppet for USA, mens Müller er Schlierenzauers landsmann i Østerrike.

Leser fag Den tidligere nummer én i hoppbakken leser nå på fag i Salzburg, slik at han kan gå inn i en rolle som mental trener på sikt.

- Det er utrolig spennende. Kanskje kommer jeg tilbake som en superrådgiver og blir et bindeledd mellom utøvere og trenere, forteller Schlierenzauer.

I tillegg til 53 verdenscupseirer har han seks VM-gull og ett OL-gull. Nylig møtte han også pave Frans, ifølge Kronen Zeitung.

I RULLESTOL:  Nicholas Fairall var en gang en aktiv skihopper. Nå er han bundet til rullestol. Det gjør inntrykk på Gregor Schlierenzauer. Foto: NTB Scanpix
I RULLESTOL: Nicholas Fairall var en gang en aktiv skihopper. Nå er han bundet til rullestol. Det gjør inntrykk på Gregor Schlierenzauer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart