Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Synet ødela Remis VM-sjanser

En mislykket øyeoperasjon i april i fjor ødela skøytesesongen for Remi Hereide (25). Bergenseren er i ferd med å utvikle grå stær, og øyeproblemene går ut over balansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er bittert å sitte hjemme mens lagkameratene i helga kjemper om VM-gull. Men nå vet jeg iallfall årsaken til at resultatene har uteblitt, sier Hereide til Dagbladet.

Etter to fjerdeplasser i fjorårets VM-konkurranser, skulle Remi i år ta steget helt til topps. De fysiske testene var unike, og på forsesongen gikk han teknisk bedre enn noen gang.

- Problemene dukket opp under testløpene i november - uka før verdenscupløpene i Vikingskipet. Jeg fikk betennelse i det opererte øyet og vedvarende hodepine.

Dårlig balanse

- Nå har øyelegen min forklart at en slik sykdom påvirker balansen. Dette merkes når du balanserer på en to millimeter bred skøyteegg, forklarer Remi.

Langdistanseløperen er ekstremt nærsynt - minus sju på begge øynene. For fire år siden gjennomgikk han en vellykket operasjon på venstre øye. Men fjorårets operasjon på høyre side gjorde bare vondt verre.

- Synet blir stadig dårligere, og jeg utvikler grå stær. Nå er det planlagt operasjon til sommeren, og da blir problemene borte. Derfor er jeg fortsatt optimist.

VM-medalje neste år

En frisk Remi Hereide hadde vært selvskreven på 5000 og 10000 meter i helgas VM enkeltdistanser i Heerenveen. Men mens Kjell Storelid, Brigt Rykkje og Lasse Sætre kjemper om medaljer, må Remi se mesterskapet på TV.

- VM var målet og skulle krone en fin sesong. Slik gikk det ikke, men sykdommen skal ikke knekke meg. Neste år er jeg tilbake for fullt. Jeg vet at jeg i form er en av verdens beste langdistanseløpere, og målet om VM-medaljer er der fortsatt, sier Remi Hereide.