Champions League

Synet skremmer

Først Virgil van Dijk, så Fabinho. Det likner krise for Liverpool i midtforsvaret. Men 2-0 over Midtjylland i Champions League varmet på Anfield.

UT MED SKADE Fabinho måtte sette seg på Anfield-gresset etter en føling i beinet.

Publisert
Sist oppdatert
  • Liverpool - Midtjylland 2-0 (0-0)

Jürgen Klopp og hans Liverpool var store favoritter mot Midtjylland i Champions League tirsdag kveld. Men første omgang var en sørgelig prestasjon på Anfield, der Champions League-hymnen ikke er blitt spilt siden 11. mars.

Først skremte Anders Dreyer Liverpool med en kjempesjanse etter tre minutter. Så måtte midtstopper Fabinho ut med en skade etter halvtimen.

Dette var synet Klopp absolutt ikke ville se. Fra før er midtstopper Virgil van Dijk ute med en båndskade i kneet.

RESIGNERTE: Fabinho måtte sette seg på Anfield-gresset da han merket smertene i beinet. Foto: NTB
RESIGNERTE: Fabinho måtte sette seg på Anfield-gresset da han merket smertene i beinet. Foto: NTB Vis mer

Fabinho ble erstattet av 19 år gamle Rhys Williams, som omtrent ingen hadde hørt om før sesongen. Men midtstopperkrisa til tross: Liverpool dro i land 2-0 og tre poeng etter scoringer av Diogo Jota og Mohamed Salah.

Det var ikke lett å se hva som rammet Fabinho. Men mye tyder på at det dreier seg om en strekk på baksida av låret. Brasilianeren løp alene tilbake til forsvar, da han plutselig tok seg til beinet.

Han måtte umiddelbart sette seg på gresset. Og medisinerne signaliserte bytte. På sidelinja sto Klopp. Og muligens var hans første tanke: «Her må det handles i januarvinduet.»

- Dette var det siste vi trengte, sier Klopp etter kampen.

- Han kjente det på baksida av låret (hamstringen), og det er ikke bra. Han fortalte at han kunne spille videre, men ikke sprinte, hvilket ikke hjelper. Vi får se. Vi vil vite mer etter at han har blitt skannet.

FULL POTT Liverpool har seks poeng på to kamper.

Liverpool-manageren valgte å hvile stjerner fra start. Både Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané fant setet sitt på tribunen.

Hjemmelaget var svakt og fant ingen rytme i første omgang. Spillerne som erstattet stjernetrioen på topp klarte ikke å markere seg. Og Midtjylland burde ha ledet ved Anders Dreyers kjempesjanse i starten av omgangen.

Liverpool dro til med et gir til etter pause. 1-0-scoringen kom etter 55 minutter som følge av lekkert kombinasjonsspill. Dette involverte Xherdan Shaqiri, Trent Alexander-Arnold og Diogo Jota. Sistnevnte kunne enkelt plassere ballen i mål, etter å ha fått en pasning bak Midtjyllands forsvar.

Dette var mål nummer 10.000 i Liverpool-historien.

FORTVILER: Midtjylland-trener Brian Priske. Foto: NTB
FORTVILER: Midtjylland-trener Brian Priske. Foto: NTB Vis mer

På sidelinja fortvilte trener Brian Priske. Første omgang tydet på at det kunne bli en sensasjonell kveld for danskene, men det ble med drømmen.

Etter timen ble Liverpool styrket med både Sadio Mané og Mohamed Salah. Midtjylland klarte aldri å komme tilbake.

Anders Dreyer fikk en stor sjanse i sluttminuttene. Men rett etterpå ble Liverpool tildelt straffe og Salah feilet ikke.

I den andre kampen i gruppa endte det 2-2 mellom Atalanta og Ajax.

GRUPPE D

Liverpool22003-06
Atalanta21106-24
Ajax20112-31
Midtjylland20020-60
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer