Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Syngende supportere tilbake på Ullevaal

Supporteralliansen og NFF legger vekk konflikten.

HÅPER PÅ STØTTE: En avtale mellom NFF og Norsk supporterallianse skal sikre at syngende supportere kommer tilbake på tribunen under landskampene. I fjor sluttet NSA å støtte landslaget grunnet en konflikt med forbundet. Foto: Lise Åserud / Scanpix
HÅPER PÅ STØTTE: En avtale mellom NFF og Norsk supporterallianse skal sikre at syngende supportere kommer tilbake på tribunen under landskampene. I fjor sluttet NSA å støtte landslaget grunnet en konflikt med forbundet. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norges fotballforbund (NFF) og Norsk supporterallianse (NSA) har blitt enige om et eget felt med rabatterte billettpriser til NSAs medlemmer under landskampene på Ullevaal.

Slik håper man å få tilbake et hjemmepublikum som kan utfordre de tilreisende supporterne i synging og stemning på landslagets hjemmekamper i den kommende EM-kvaliken.

- Det som har vært viktig for oss, har vært å få priser som er rimelige. Syngende supportere gir en motytelse på stadion, og da er det også naturlig at man får billigere billetter, sier NSA-talsmann Bjørnar Posse Sandboe til Dagbladet.

- Vi erkjenner at vi må samarbeide bedre enn vi har gjort. Er det noe både vi og de ønsker, er det at landslaget skal vinne kamper og få støtte hjemme på Ullevaal, sier NFFs kommunikasjonsdirektør Svein Graff.

En stadig mer tilspisset situasjon mellom forbundet og supporterne førte til slutt til at NSA-medlemmene sluttet å møte opp på Ullevaal i fjor.

Det førte til at bortesupporterme overdøvet Norges egne fans, eller som Sandboe beskrev det overfor Dagbladet etter Sveits-kampen i fjor: «Nå sitter det bare barnefamilier på Ullevaal som blir pisset på av tilreisende supportere».

Topptungt besøk Sist helg hadde Supporteralliansen seminar og årsmøte, og NFF stilte topptungt opp med fotballpresident Yngve Hallen, generalsekretær Kjetil Siem, konkurransedirektør Nils Fisketjønn og kommunikasjonsdirektør Graff.

- Det har vært et for dårlig samarbeidsklima i 2013, noe begge parter ønsket å gjøre noe med, sier Graff til Dagbladet.

Og besøket fra toppledelsen i norsk fotball ble satt pris på av NSA.

- Det har vært en oppfatning - kanskje med rette - av at det er høyt opp til toppene i norsk fotball, så det var veldig bra at NFF stilte opp med president, generalsekretær, konkurransedirektør og kommunikasjonsdirektør, sier Sandboe til Dagbladet.

Lave priser Konflikten mellom forbundet og supporterne har blant annet handlet mye om pyroteknikk og flytting av tv-kamper. Det kom nye pyroregler i fjor, og dialogen er positiv også omkring kampoppsett.

- Selv om vi nok ikke blir enige i alle spørsmål, er det bedre med direkte dialog enn å skyte på hverandre gjennom media, sier Graff.

- 2014 har begynt mye bedre enn 2013 gjorde, der vi hadde en konflikt som gikk gjennom hele året, sier Sandboe.

NSA kommer til å selge billetter til privatlandskampen mot Russland 31. mai for 100 kroner, og til den første EM-kvalikkampen mot Italia 9. september for 200 kroner.

Tilbudet går til alle supportere som er medlem av en av NSAs medlemsklubber. Prisene er ned mot halvparten av vanlige billetter

Hele Norges coronakart