Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Synger av glede

Først sang den nye Molde-treneren Odd Berg seierssangen sin for spillerne i garderoben. Så dusjet han, fuktet strupen og tok da capo for full hals foran jublende supportere.

Tippeligaen

Molde - Tromsø 2- 1 (2- 0)

Stadion: Molde stadion

Tilskuere: 6355.

Mål: 1- 0 Trond Strande (8), 2- 0 Thomas Mork (43), 2- 1 Thomas Hafstad (str. 69).

Dommer: Brage Sandmoen, Kjelsås.

Gult kort: Hans Åge Yndestad, Tromsø

MOLDE (Dagbladet): Det ble tre poeng i første forsøk for den eliteseriedebuterende 51-åringen. Og trener Berg gjorde som han lovte på forhånd. Han tro til for fullt med noe som grenset mot en baryton i sin egen standardlåt «Vi er kun glade spillere, i Molde Fotballklubb». Da var det lykke på jord for liten og stor i den hardt prøvede fotballbyen.

- Jo da, nå får det være nok for i dag, men jeg synger gjerne både to og tre ganger, jeg, bare det blir seier. Kan jeg i tillegg bidra til å skape humør i byen, så er det enda bedre, sier Odd Berg til Dagbladet.

- Men jeg vil heller bli oppfattet som trener enn som sangstjerne, legger han til.

Roste en svenske

Det var Odd Berg alle jaktet på etter kampen i går. Han framstilles som en redningsmann, men har bare ledet laget sitt i en treningsøkt. Derfor nekter han å ta æren for noe som helst.

- Jeg er imponert over guttene. Dette er deres fortjeneste. De har vært gjennom en tøff periode. Så leverer de en første omgang som i dag, sier Berg.

Og mannen som ble degradert til tredjelagstrener av Gunder Bengtsson da han ytret misnøye med den voldsomme spillerimporten fra utlandet, roste en svenske mest av alle.

- Magnus Kihlberg gjorde en kjempekamp. Han var stor i dag.

Flotte scoringer

Molde fikk starten de drømte om. Etter bare sju minutter kom et lærebokangrep. Magne Hoseth spilte en praktfull crosspasning til Anders Hasselgård på høyresida. Han dro seg innover forbi backen sin, og overlot til høyreback Trond Strande på stormløp å dunke ballen i nettet.

Etter 42 minutter skjedde det igjen. Bernt Hulsker spilte nydelig fri Magne Hoseth, som like nydelig sendte Thomas Mork gjennom aleine. Mork nettet sikkert.

To scoringer med få touch, stor framdrift, perfekte bevegelser og null nøling. Akkurat det motsatte har preget Moldes offensive spill hittil i år, og sant nok var de to scoringene atypiske for resten av kampen i går. Molde var gode offensivt fram til 16-meteren, men begynte stort sett å stampe der - urytmiske og for ofte helt aleine.

- Jeg er enig i dette. Derfor må det øves. En dag uten trening er en dag uten mening, sier Odd Berg.

Han sto knapt stille ett sekund i løpet av kampen. Særlig ikke i andre omgang da Molde ble nervøse for ledelsen, falt for langt ned på banen og ga rom for langballer mot storvokste Kovacs i feltet. Molde slapp unna med en straffescoring.

- Er dette godt for helsa di, Berg?

- Det sikreste stedet å være er på benken. Det er der legene sitter.

Har astma

Legene har også Magnus Kihlberg hatt god nytte av i det siste.

- Jeg har nettopp funnet ut at jeg lider av astma. Nå har jeg fått medisiner og det merker jeg på løpskapasiteten. Den har blitt flere prosent bedre, sier han til Dagbladet.

Han slet med sviktende form i fjor også. Da spilte han sin siste sesong for Lillestrøm.

- Da mente legene jeg hadde allergi. Jeg fikk medisin for det, men trodde aldri på at det var dette som feilte meg. Derfor sluttet jeg med medisinene.

- Så kom jeg hit opp og fikk samme problemene. Jeg ble sendt til eksperter her oppe, og de fant ut at jeg har astma. Nå går det mye bedre, og det merker jeg på banen, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media