Synger på siste verset

Vålerenga-senteren Øystein Olsen (37) er på full fart mot sin åttende kongepokal. Etter seieren i går sang han av full hals i garderoben, sammen med resten av lagkameratene.

JORDAL AMFI (Dagbladet): -  Åtte bøtter er ikke noe å skryte av i Vålerenga. Da må jeg i hvert fall opp i 10, sier den 90 kilo tunge måltjuven etter at «Kjekkere gutter finnes vel ei...» hadde tonet ut i garderoben.

En times tid tidligere hadde han scoret på hel volley, og bragt Vålerenga opp i 4-1 ledelse.

-  Deretter slapp vi Stavanger inn i kampen, og lagde spenning. Det bør ikke gjenta seg. Skjønt så lenge jeg treffer klokkereint, kan jeg vel ikke klage. Foreløpig har jeg bestemt meg for å ta én sesong til. Så får tida vise hva det blir til etter det, sier superveteranen til Dagbladet, som har kontrakt til han blir 40.

Med 2- 0 i kamper er bordet duket for Vålerengas kongepokal nummer 24.

To matchballer

-  Nøkkelen nå er å vinne lørdagskampen i Stavanger. Klarer vi det, har vi to matchballer på Jordal. Da bør det jo gå veien, sier Øystein Olsen.

Etter at Oilers tok ledelsen på skudd fra død vinkel, våknet favoritten og ledet 4- 1 halvveis. Selv om gjestene fra Stavanger reduserte til 4- 3, var det aldri tvil om hvor seieren ville gå.

-  I lørdagskampen må vi være mer displinerte i forhold til spillesystem og bytter. Jeg er fornøyd med seier, men ser at det er ting å ta tak i. Vi tar ingen ting for gitt, og må skjerpe oss foran Stavanger-kampen. Det er små marginer som avgjør, sier Vålerenga-kaptein Bård Sørlie.

 SYNGER OG SCORER:  Først scoret Øystein Olsen ett mål, så var han klar for sang i garderoben. Vålerenga er på vei mot sin 24. kongepokal. -  Nøkkelen nå er å vinne lørdagskampen i Stavanger. Klarer vi det, har vi to matchballer på Jordal, sier Olsen. Foto: Arnt E. Folvik
SYNGER OG SCORER: Først scoret Øystein Olsen ett mål, så var han klar for sang i garderoben. Vålerenga er på vei mot sin 24. kongepokal. - Nøkkelen nå er å vinne lørdagskampen i Stavanger. Klarer vi det, har vi to matchballer på Jordal, sier Olsen. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

-  Ikke en tanke

Anders Myrvold kom til Amfi\'n i går vel vitende om at han er kokaintiltalt, og må møte i Oslo Tingrett i neste måned.

-  Den saken har jeg ikke ofret en tanke. Det kommer jeg heller ikke til å gjøre før etter NM-gullet, sier Myrvold til Dagbladet.

Han er én av to VM-aktuelle Vålerenga-spillere. Den andre er Kjell Richard Nygård. Problemer på backsida gjør at også Magne Karlstad og/eller Lars Erik Lund kan komme med i troppen til A-VM.

-  Mats Trygg, Tommy Jakobsen, Erik Ryman, Anders Myrvold og Jonny Nilsen er alle VM-backer. Siden Martin Knold er skadd og Ole-Kristian Tollefsen er usikker grunnet sluttspill, kan det være åpning for to nye backer til mesterskapet i Riga, sier landslagstrener Roy Johansen.

-  VM en drøm

-  VM-spill ville vært en drøm. Jeg var med på landslagssamling i november, men brakk håndleddet like før jul. Etter drøye to måneder på sidelinja var jeg klar igjen til kvarten, sier Magne Karlstad (23).

-  Jeg er også interessert i VM-spill. Etter én match i VM på hjemmebane er jeg ikke så blasert at jeg sier nei hvis sjefen ringer, sier Lars Erik Lund (31).

VIF-kaptein Bård Sørlie er uaktuell for VM, selv om mange mener at han også er god nok.

-  Jeg har en hofteskade, og må bare innse at kroppen min ikke tåler et A-VM, sier Bård Sørlie til Dagbladet.