FØLER MED FINN HÅGEN KROGH: Ola Vigen Hattestads knallform endret uttaket på tirsdagens sprint. Hattestad syns synd på Krogh, som først ble tatt ut, for så å bli vraket.   Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FØLER MED FINN HÅGEN KROGH: Ola Vigen Hattestads knallform endret uttaket på tirsdagens sprint. Hattestad syns synd på Krogh, som først ble tatt ut, for så å bli vraket. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Syns synd på Finn

Ola Vigen Hattestad mener sprintuttaket var kjipt.

SOTSJI (Dagbladet): Finn Hågen Krogh ble forhåndsuttatt til OL-sprinten etter NM på Lillehammer, men opplevde marerittet da han likevel ble vraket til fordel for Petter Northug og Ola Vigen Hattestad.

Hattestad, som egentlig ble tatt ut som sprintreserve etter at han vant NM-sprinten, fulgte opp med verdenscupseier i Toblach forrige helg, og dermed ble det umulig å utelate den gamle sprintverdensmesteren fra OL-laget.

I dag traff sprintlaget pressen for første gang etter det vanskelige uttaket, og sprinttrener Arild Monsen åpnet pressekonferansen med å legge uttaksballen død en gang for alle.

- Det har vært en viss støy rundt uttaket, det kan vi ikke legge skjul på, men det har vi lagt bak oss nå. Vi ser lyst på framtida og har fullt fokus på det sportslige fra nå av, sa Monsen.

Da Ola Vigen Hattestad skulle fortelle om sin egen oppkjøring fram mot sprinten, var det derimot umulig å komme utenom det kontroversielle uttaket.

- Det ideelle før sesongen hadde jo vært å få klarsignal tidlig, men når det har blitt som det har blitt, har jeg jo blitt i gradvis bedre form. Etter at uttaket ble gjort har jeg klart å nullstille meg og bare tenke på rennet, sier Ola Vigen Hattestad, men heller ikke han legger skjul på at uttaket var vanskelig å håndtere.

- Jeg har snakket med Finn, og jeg har sagt til ham at jeg syns synd på ham. Jeg syns det har vært kjipt, hele prosessen, men Finn var med på økta vår her om dagen og det står respekt av måten han har tatt den vrakinga på. Hvis en av oss blir syke nå, så er jeg sikker på at Finn kommer til å gå bra i det rennet om han går.