KRITISK: Rio Ferdinand var altså lagkamerat med Henning Berg i Manchester United, men har likevel sterke synspunkter på hvordan nordmannen ble behandlet. Foto:  AFP PHOTO/IAN KINGTON
KRITISK: Rio Ferdinand var altså lagkamerat med Henning Berg i Manchester United, men har likevel sterke synspunkter på hvordan nordmannen ble behandlet. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTONVis mer

Syrlig Ferdinand latterliggjør sparkingen av Berg

Nordmannen får støtte.

(Dagbladet): Et poengsnitt på 0,6 per kamp var fasiten for Henning Berg da han i dag ble løst fra kontrakten med Blackburn.

De dårlige resultatene til tross: 43-åringen får en god del støtte i England i dag - blant annet fra Manchester United-stopper Rio Ferdinand.

Ferdinand ankom Old Trafford etter at Berg hadde dratt, men har likevel sterke meninger om måten han er blitt behandlet på av Blackburn-eierne.

- Henning Berg ble gitt masse tid til å innføre sine ideer og få laget til å spille på den måten han ønsket, sånn rundt 50 dager... NOT!! skriver en syrlig Ferdinand på Twitter.

I sin neste tweet dropper han ironien:

- Berg fikk ikke engang oppleve eller delta i et overgangsvindu?!?

Ferdinand har følgende kommentar til at Berg bare fikk 57 dager og ti kamper på seg:

- Wow... uvirkelig!!

BBCs ledende fotballskribent, Phil McNulty, synes det er sørgelig å se mentaliteten som råder i Blackburn.

- Blackburn Rovers, som tilsynelatende brukte en evighet på å sparke Steve Kean (varte i drøyt halvannet år, journ.anm.), sparker Henning Berg etter 57 dager. Det er trist å se en gammel storhet på denne måten, skriver han på Twitter.

Steve Kean fikk i utgangspunktet et ultimatum av de indiske eierne før denne sesongen: Taper du tre kamper på rad, får du sparken.

Det greide han å unngå, men i slutten av september fikk supporterne omsider viljen sin. Kean fikk sparken - selv om Blackburn lå såpass høyt oppe på tabellen som femteplass.

Henning Berg tapte sin tredje strake kamp mot Middlesbrough i går. Dagen etter fikk han altså sparken.

- Berg er borte. Blackburn trenger en erfaren manager. Det er noen gode spillere i den troppen, de trenger bare bedre organisering, mener Daily Telegraph-kommentator Henry Winter.

Henning Berg har selv uttalt seg i kveld, i en melding på hjemmesida til den britiske managerforeningen.

- Jeg er selvfølgelig fryktelig skuffet over å miste jobben som manager bare 57 dager etter at jeg ble ansatt. På dette stadiet ønsker jeg bare å komme med en kort erklæring, og takke Blackburn-fansen for den utrolige støtten jeg har fått i løpet av tiden jeg har hatt ansvaret. Jeg har alltid hatt et fantastisk forhold til dem, som går tilbake til min tid som spiller, da vi hadde noen store opplevelser sammen, sier han.