LANGT NEDE: Halvor Egner Granerud ble nummer 56 i kvalifiseringen og får ikke hoppe rennet i Oberstdorf søndag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
LANGT NEDE: Halvor Egner Granerud ble nummer 56 i kvalifiseringen og får ikke hoppe rennet i Oberstdorf søndag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

Hoppuka i Tyskland og Østerrike

Syrlig melding etter hoppfiasko

Halvor Egner Granerud (22) var eneste nordmann som ikke kvalifiserte seg til det første rennet i Hoppuka. Det tar han tungt.

OBERSTDORF (Dagbladet): Nordmennene fikk ikke en spesielt god generalprøve før det første rennet i Hoppuka søndag.

Andreas Stjernen ble vår beste i kvalifiseringen med fjerdeplass i går. Østerrikeren Stefan Kraft vant med et svev på 138,5 meter. Ellers lå nordmennene strødd utover resultatlista i tyske Oberstdorf. Verst gikk det for Halvor Egner Granerud.

Asker-hopperen landet på 117 meter og ble nummer 56. Dermed må han være tilskuer under rennet i dag. I en syrlig melding på Twitter lørdag kveld skrev han:

«Fantastisk kvalifisering, fantastisk kamp av Arsenal, en fantastisk dag! Framover og oppover.»

GOD DAG PÅ JOBB: Andreas Stjernen ble beste nordmann i kvalifiseringen med fjerdeplass. Foto: Christof Stache / AFP / NTB scanpix
GOD DAG PÅ JOBB: Andreas Stjernen ble beste nordmann i kvalifiseringen med fjerdeplass. Foto: Christof Stache / AFP / NTB scanpix Vis mer

At han nevner Arsenal skyldes 1-5-tapet for Liverpool lørdag. Først måtte Granerud håndtere egen fiasko. Så måtte han som Arsenal-supporter svelge lagets dunderfiasko på Anfield.

Forbannet

Hopperen var tydelig forbannet da Dagbladet møtte ham på sletta i Schattenbergbakken lørdag kveld.

- Hvordan var dette?

- Kort.

- Hva skjedde?

- Jeg vet ikke. Jeg hoppet dritkort. Det kjentes ganske likt ut som det andre treningshoppet mitt i dag, og da flydde jeg et lite stykke ned i bakken (126 meter). Jeg har ikke noe godt svar på hva som skjedde.

- Hva tenker du om at du ikke får være med i det første rennet i Hoppuka?

- Det er fryktelig, fryktelig surt. Jeg har ikke helt tatt det innover meg. At jeg er ferdig med å hoppe renn i 2018 er kjedelig.

- Du så ikke veldig blid ut etter hoppet?

- Det er ikke så ofte at du presterer så dårlig at du ikke kvalifiserer deg. Jeg måtte bruke tid på å finne ut at jeg faktisk hadde hoppet så dårlig.

- Du ble tatt ut til Hoppuka på bekostning av Marius Lindvik. Var det et riktig valg sett i ettertid?

- Jeg føler at det første treningshoppet mitt her (129 meter) var godt nok til å vise at det ikke er så mye å tenke over.

- Så du har fortsatt noe i Hoppuka å gjøre?

- Ja.

- Hvordan skal du reise deg?

- Først må jeg se på video og finne ut av hvor mye som var min feil, og hvor mye som var andre ting. Jeg må finne ut av hvor mye bom dette egentlig var.

Andreas Stjernen overrasket de fleste med fjerdeplass i kvalifiseringen. Han har ikke vært spesielt god denne sesongen med 38. plass i verdenscupen. Men nå tyder mye på at noe er på gang.

For øvrig var nordmennenes plasseringer slik i kvalifiseringen: Robert Johansson 13, Anders Fannemel 28, Daniel-André Tande 35, Robin Pedersen 38 og Johann André Forfang 48. Dette må sies å være heller svakt, men det er i dag det gjelder. Det første hoppukerennet i Oberstdorf starter klokka 16.45.

Ingen favoritt

Trener Alexander Stöckl har ingen klar favoritt til å vinne Hoppuka, selv om alle snakker om japaneren og verdenscuplederen Ryoyu Kobayashi.

- Vi har fått trent bra i det siste og jeg mener vi har muligheter, erklærer han.

- Hvem holder du som favoritt?

- I år er det ekstremt mange. Jeg vil si at det kanskje er 15 utøvere som kan vinne Hoppuka. Det har aldri vært så åpent som denne gangen. Kobayashi har vært ekstremt god, men har ikke så mye hoppukeerfaring. Det taler ikke til hans fordel, påpeker Stöckl.