Syrlig Petter Northug om vrakingen av broren: - Da fungerer systemet

Tomas Northug vil aldri tilbake på landslaget.

TAR INN BROREN: Tomas Northug (i bakgrunnen) får ikke fornyet tillit på landslaget. I stedet skal han nå trene med Petter Northug.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TAR INN BROREN: Tomas Northug (i bakgrunnen) får ikke fornyet tillit på landslaget. I stedet skal han nå trene med Petter Northug. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Petter Northug reagerer som ventet med undring på nyheten om at lillebror Tomas vrakes fra langrennslandslaget kommende sesong.

Storebror Northug har tidligere vært kritisk til bare lanseringen av tanken, og når det nå er bekreftet, er det en sarkastisk Petter som svarer Dagbladet på sms.

- Da fungerer systemet, skriver Northug, med en tommel opp.

Kritisk Northug trekker også igjen parallellen til Simen Andreas Sveen, som fikk et år nummer to på landslaget i fjor til tross for svake resultater i sitt første.

- Hvis du ser på andre løpere, som for eksempel Simen Andreas Sveen, så fikk han jo ett år til, uten at han sprengte lydmuren, sa Petter Northug til Adresseavisen for en knapp måned siden.

Tomas Northug har slitt med sykdom store deler av denne sesongen, og tok sin første og foreløpig eneste verdenscupseier i klassisk sprint i Otepää (Estland) i januar 2015. Samtidig nådde han finalen i sprint under Falun-VM samme år der han ble nummer seks.

Vil aldri tilbake I dag sier han til Adressa at han aldri vil tilbake på landslaget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.