Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Syrlig Petter Northug om vrakingen av broren: - Da fungerer systemet

Tomas Northug vil aldri tilbake på landslaget.

TAR INN BROREN: Tomas Northug (i bakgrunnen) får ikke fornyet tillit på landslaget. I stedet skal han nå trene med Petter Northug.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
TAR INN BROREN: Tomas Northug (i bakgrunnen) får ikke fornyet tillit på landslaget. I stedet skal han nå trene med Petter Northug. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Petter Northug reagerer som ventet med undring på nyheten om at lillebror Tomas vrakes fra langrennslandslaget kommende sesong.

Storebror Northug har tidligere vært kritisk til bare lanseringen av tanken, og når det nå er bekreftet, er det en sarkastisk Petter som svarer Dagbladet på sms.

- Da fungerer systemet, skriver Northug, med en tommel opp.

Kritisk Northug trekker også igjen parallellen til Simen Andreas Sveen, som fikk et år nummer to på landslaget i fjor til tross for svake resultater i sitt første.

- Hvis du ser på andre løpere, som for eksempel Simen Andreas Sveen, så fikk han jo ett år til, uten at han sprengte lydmuren, sa Petter Northug til Adresseavisen for en knapp måned siden.

Tomas Northug har slitt med sykdom store deler av denne sesongen, og tok sin første og foreløpig eneste verdenscupseier i klassisk sprint i Otepää (Estland) i januar 2015. Samtidig nådde han finalen i sprint under Falun-VM samme år der han ble nummer seks.

Vil aldri tilbake I dag sier han til Adressa at han aldri vil tilbake på landslaget.

- Jeg tror den tiden er ferdig nå. Jeg har tenkt litt over det. Når jeg først er ferdig, så er jeg ferdig. Jeg tror ikke jeg sier ja hvis jeg blir tatt ut igjen, sier 26-åringen.

I stedet satser han nå sammen med Petter, som i flere år har jobbet på egen hånd utenfor landslaget.

Det blir en duo som trener med hevn- og revansjetanker etter beskjeden fra landslagsledelsen, skal man tro Tomas.

- Ja, det er ingen tvil om det, sier Northug, som dermed får Stig Rune Kveen som sin nye trener.

Hele Norges coronakart