Syrlig stikk

Ståle Solbakken på pressekonferansen etter nesten-flausen: - I motsetning til dere har jeg sett på Luxembourg i ti timer. Dere har bare lest på kartet hvor det ligger, og tatt for gitt at dette ville bli lett.

SEIER - SÅ VIDT: Ståle Solbakken kunne koste på seg et lite smil til slutt. Foto: Geir Olsen / NTB
SEIER - SÅ VIDT: Ståle Solbakken kunne koste på seg et lite smil til slutt. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Luxembourg 1-0

MALAGA (Dagbladet): Det så lenge ut til å bli et pinlig uavgjort mot miniputten Luxembourg. Men så dukket Erling Braut Haaland opp på overtid og reddet Norges ære i privatlandskampen.

Det var sånn sett en lettet trener Ståle Solbakken som dukket opp på pressekonferansen i Málaga etter 1-0-seieren. Selv trodde han aldri at det ville bli lett å møte laget som ligger på 96. plass på FIFA-rankingen.

- Jeg advarte spillerne i går om at det kom til å bli en vanskelig fotballkamp. I motsetning til dere har jeg sett Luxembourg i ti timer, sier Solbakken til de frammøtte journalistene på Estadio La Rosaleda.

- Dere har bare lest på kartet hvor det ligger, og tatt for gitt at dette ville bli lett. Men jeg sa at det kom til å bli en vanskelig kamp. Jeg sa til spissene at de fleste sjansene ville komme de siste 20 minuttene. Da kom de (Luxembourg) til å være slitne.

FØLELSER: Ståle Solbakken gratulerer Erling Braut Haaland med målet. Foto: Geir Olsen / NTB
FØLELSER: Ståle Solbakken gratulerer Erling Braut Haaland med målet. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Solbakken fikk rett. Norge hevet seg betraktelig fra en skrekkelig start på kampen. Men totalinntrykket er likevel at dette var en svak utgave av landslaget.

- I første omgang falt Morten Thorsby ned for tidlig. Vi hadde ett spillpunkt mindre oppover på banen. Det ble bedre. I andre omgang var det 21 mann på den ene banehalvdelen, bortsett fra i seks-sju minutter av omgangen. Ut fra det skulle vi hatt flere skudd og avslutninger på mål. Men den siste pasningen var dårlig i begge omgangene, oppsummerer Solbakken.

Han mener likevel at ingen kan undervurdere Luxembourg. Han peker på at laget har hatt gode resultater mot både Portugal og Frankrike, begge lag med verdensstjerner i galleriet.

- De tre midtstopperne deres var gode i duellene. Noen av mine spillere har hatt 10-12 dager med ferie, og trengte treningene for å komme inn i rytmen. Men det kan godt være at denne kampen kom for fort.

Solbakken har ledet Norge i fire ganger 90 minutter totalt - mot Gibraltar, Tyrkia, Montenegro og Luxembourg. Hvilket totalinntrykk sitter han igjen med?

- Det handler om at vi må ha enda større stabilitet. Samtidig har vi vunnet tre av kampene. Den beste halvtimen hadde vi etter 1-0 til Tyrkia. Jeg synes spillerne jobber knallhardt. Vi er i ferd med å finne oss selv.

Solbakken fortsetter:

- Vi vil gjerne være bedre med ballen. Det nytter ikke bare å ligge og kontre. Den tida er forbi. Vi må kunne begge deler. Lavt press. Mellompress. Og høyt press.

ENDELIG: Erling Braut Haaland setter inn den avgjørende ballen. Foto: Geir Olsen / NTB
ENDELIG: Erling Braut Haaland setter inn den avgjørende ballen. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Norge møter Hellas til ny privatlandskamp søndag. Solbakken har åpenbart fått en del å tenke på.

Det blir siste test før VM-kvaliken starter opp igjen mot Nederland i september.

FAKTA

Norge – Luxembourg 1-0 (0-0)

Estadio La Rosaleda, ingen tilskuere

Mål: 1-0 Erling Braut Haaland (90).

Dommer: Kristoffer Karlsson, Sverige.

Gult kort: Laurent Jans (11), Vahid Selimovic (88), Luxembourg, Morten Thorsby (59), Norge.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer