Syrlig stikk

Ståle Solbakken sier at spillernes «ferieform» har påvirket samlingen i Marbella.

FOR LANG FERIE: Landslagstrener Ståle Solbakken mener mange av spillerne har hatt for lang ferie VIDEO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MARBELLA/OSLO (Dagbladet):

- Det er for mange spillere som har hatt ferie før den samlinga her, smilte Ståle Solbakken da han entret lørdagens pressekonferanse i Marbella.

- «Skroget» er ikke helt i orden på flere, så vi må sjekke hvem som er klare, svarte han på spørsmål om laget til kampen mot Hellas var klart.

Den norske landslagssjefen forteller at den fysiske tilstanden til flere av spillerne har påvirket treningene på det flotte anlegget langs Spanias kyst.

- Vi har trent litt mindre og kortere enn jeg håpet på, men det er fordi de fleste var ferdig 13. mai med en lang sesong. De har slappet av og trent alternativt. Da dem kommer hit blir det en omstilling, og vi kjørte kanskje på litt for mye fra start, sier Solbakken til den oppmøtte pressen.

- Det var nok litt i tøffeste laget for noen.

- Nesten ikke trent

Siden 1-0-seieren mot Luxembourg har derfor landslaget gjort noe de fleste av oss ville prioritert på en tur til Marbella, nemlig hvilt. Dog er nok hvile for landslagsspillerne en litt annen type en paraplydrink og bok på stranda ...

- Det er mulig at et par av treningene foran Luxembourg-kampen ble litt harde. Etter den kampen har vi nesten ikke trent. Mange har trent alternativt. Fredag hadde vi en ren taktisk trening. Vi har hvilt, sier Solbakken.

ENGASJERT: Landslagssjef Ståle Solbakken forsvarte sin stjernespiller Erling Braut Haaland, etter at sistnevnte tok seg en tur på byen i Marbella, i forkant av landslagssamlingen. VIDEO: NTB Vis mer

- Vært vanskelig

Solbakken er selvkritisk til sine egne vurderinger og forteller at han nok undervurderte hva kampen mot Luxembourg ville koste for flere av spillerne.

- Det har vært litt vanskelig. Jeg undervurderte nok litt hvor fort den første kampen kom for de. Ajer for eksempel hadde nok stått litt for mye på nettet i tennis i Dubai og ikke gjort nok annet. Han får krampe i en kamp hvor vi dominerer og han står egentlig på midten og spiller enkle pasninger hele veien. Men han får likevel en fysisk smell og det er fordi kroppen ikke er helt klar, forteller landslagssjefen.

- Tok det deg litt på senga?

- Det gjorde det ikke, for jeg har selv hatt de juni samlingene som spiller. Det var gaven min for da visste jeg at flere hadde hatt ferie. Jeg spilte meg ofte inn på laget på de samlingene der for jeg trente hele tida, smiler Solbakken for han fortsetter:

- Men vi kan snu på det. Vi har hatt ett eneste forfall etter at spillerne har vært gjennom en ekstrem periode. Det har aldri vært en tøffere periode for spillerne og alle vil møte opp og spille for Norge.

Norge møter Hellas i den siste treningskampen før VM-kvalifiseringen begynner igjen 19.00 søndag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer