Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskytter-VM

Syrlig Wierer-stikk i retning Eckhoff

Først var Wierer ydmyk etter å ha blitt parkert av Tiril Eckhoff på mixedstafettens andre etappe. Så kom stikket i retning den norske 29-åringen og jentenes italienske skytetrener.

RIVALER: Dorothea Wierer og Tiril Eckhoff har nærmest vokst opp sammen som konkurrenter. Denne sesongen har Eckhoff virkelig satt italieneren på plass. Her møtes de tilfeldigvis i intervjusonen etter mixedstafetten. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

ANTERSELVA(Dagbladet): Forholdet mellom den italienske stjernen Dorothea Wierer og Tiril Eckhoff har vært mye omtalt i media det siste året, og feiden ser ut til å fortsette.

Mye av bakgrunnen for dette er at skytetrener Patrick Oberegger, før 2018/2019-sesongen, gikk fra å trene de italienske damene til de norske.

Dette falt ikke i god jord hos den italienske stjerna. Hun har flere ganger gått ut og kritisert sin tidligere trener.

- Jeg synes hun har vært ordentlig teit i måten hun har behandlet Patrick på. Jeg synes hun er teit, egentlig, sier Tiril Eckhoff til Dagbladet om sin argeste konkurrent.

Torsdag parkerte Eckhoff Wierer på sin etappe, noe som etter gode etapper fra Bøe-brødrene, resulterte i VM-gull på mixedstafetten.

Da de to tilfeldigvis møttes i intervjusonen for en prat med Dagbladet, kom det et syrlig stikk fra Wierer i retning Eckhoff.

- Jeg synes Tiril var sterk i dag, og har vært det hele sesongen. Hun har den gule trøya. Nå er hun også veldig sterk på standplass, sier Wierer til Dagbladet med latter i stemmen, som tydelig sender et signal om at Oberegger har hatt sin innvirkning på rivalen.

- Hun har vært den desidert beste i noen år, så da får jeg bare være fornøyd, svarer Eckhoff diplomatisk til Dagbladet, i det hun blir konfrontert med Wierers uttalelse.

- Ingen svar fra Dorothea

Suksesstreneren selv fnyser av Wierers stikk, og avslører samtidig at han ikke har fått svar på sin sølvgratulasjon i retning den italienske stjernen.

- Det er ikke på grunn av meg at det går så bra. Vi prøver å følge opp alle sammen som et lag. Dette handler om tillit. Jeg sendte gratulasjoner til hele det italienske laget, men som alltid kom det ingen svar fra Dorothea. Det er ingen problem. Det tar kanskje litt tid, men jeg har stor respekt for alle der. At de får resultater er veldig fortjent, sier Oberegger til Dagbladet, like etter at laget har mottatt gullmedaljene sine i et kokende Anterselva.

Han fortsetter å utdype om forholdet sitt til Wierer. Han mener «konflikten» kan løses med tid, og mener det også handler om kulturforskjeller.

- Jeg har stor respekt for Dorothea. Vi har jobbet sammen i mange år. Situasjonen nå er lik som den har vært. Men vi må ikke glemme at det er andre typer personligheter, og det er en annen kultur. Jeg fikk et jobbtilbud og takket ja til det, sier han.

- Var du forberedt på at det kunne bli slik da du takket ja til Norge?

- Nei, ikke i det hele tatt. Men man må ta det som det kommer. Jeg ville ikke byttet dette mot noe. Både resultatmessig, men også for min egen utvikling som trener.

Saken fortsetter under bildet.

- Den beste opplevelsen jeg kunne fått

Han legger ikke skjul på at det var en emosjonell dag for ham personlig. Det å ta gull med et annet land, på det som i så mange år var hans egen hjemmebane, gjorde inntrykk.

- Dette var det beste resultatet for meg. Gull til Norge, og Italia på andreplass. Dette var den beste opplevelsen jeg kunne fått. Jeg innrømmer at det er litt spesielt, men jeg er fornøyd med valget mitt, og det viktigste for meg er at Norge gjør det godt, sier Oberegger, som var trener på det italienske landslaget i hele ti år.

- I dag var det stort for meg som norsk trener, men også som italiener inne i hjertet, oppsummerer han, med et sedvanlig varmt smil.

«ROCKESTJERNE»: Johannes Thingnes Bø har vært verdens beste skiskytter det siste året, men han kan også andre ting enn å gå på ski og skyte på blink. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Han erkjenner at den norske suksessen har kommet raskere enn han hadde trodd. Han beskriver den tida han har hatt i det norske landslaget hittil som en drøm.

- Jeg kunne ikke drømt om at det skulle gå så bra, så raskt. Jeg har et veldig godt samarbeid med alle. Alt fra utøvere til leger, og til de som sitter i administrasjonen. Det hjelper nok også på resultatene, sier Patrick Oberegger.

Klokka 14.45 i dag skal kvinnene i aksjon på den 7,5 kilometer lange sprinten.