Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Syrlig Zlatan dropper Sverige-premieren: - Skal sørge for at fansen ikke savner noe

Zlatan Ibrahimovic er i Russland, men har ingen planer om å se Sverige mot Sør-Korea i morgen.

SPONSOROPPDRAG: Zlatan Ibrahimovic er i Russland for sponsoroppdrag. Foto: REUTERS/Sergei Karpukhin/NTB Scanpix
SPONSOROPPDRAG: Zlatan Ibrahimovic er i Russland for sponsoroppdrag. Foto: REUTERS/Sergei Karpukhin/NTB Scanpix Vis mer

MOSKVA (Dagbladet): I morgen spiller Sverige sin første VM-kamp, mot Sør-Korea på Nizhny Novgorod stadion. Det blir uten Zlatan Ibrahimovic, som la opp etter EM i 2016.

Den svenske superstjernen er likevel på plass i Russland i disse dager, for å promotere en av sine sponsorer. 36-åringen pryder blant annet flere reklameplakater i Moskva.

Under et sponsortreff forteller han svenske Expressen at han ikke kommer til å være på stadion for å se Sverige spille fotball. Det er snaut seks timer med bil mellom Moskva og Nizhny Novgorin.

- Ifølge pressen så trenger de ikke meg, så jeg trenger ikke være på premieren, sier Zlatan i et eksklusivt møte med Expressen.

- Jeg er her med Visa-laget mitt, det er mitt lag, og vi kommer til å reise overalt for å sørge for at fansen ikke savner noe, sier han videre.

På spørsmål om han har noe å si til det svenske laget, svarer Zlatan på sedvanlig selvsikkert vis:

- Bare nyt det. Det er ikke noe press, for jeg er ikke der.

DIREKTE: Dagbladets VM-studio i Prindsens Hage i Oslo fikk i kamp-pausen besøk av partner og grunnlegger av Snøhetta arkitektfirma, Kjetil Thorsen, som slakter VM-annlegget på besøk i Dagbladets studio. Video: Stian Pedersen Vis mer

- Det var slutten

LA Galaxy-spilleren sier også at det er han som har kontrollen, og at det er han som bestemmer hvem som skal trene det svenske landslaget, og hvem som ikke skal det.

Bakgrunnen for utspillet er fordi han sier han har tett kontakt med det svenske forbundet, men ikke så mye med spillerne.

Når det gjelder de svenske spillerne, fikk Sveriges trener Janne Andersson spørsmål om Zlatan kommer til å snakke med dem.

- Jeg ble trener for to år siden og da valgte Zlatan å trekke seg ut av landslaget og ikke være med lenger. Det har jeg respektert. Det var slutten på hans fantastiske karriere på landslaget. Siden da har han ikke hatt noe med vårt landslag å gjøre og det kommer han heller ikke til å ha. Nå er nå og vi fokuserer på denne gjengen som er her, sier Janne Andersson på dagens pressekonferanse.

Klar for fotball-VM? Vi har samlet noen av VM-historiens største øyeblikk! ⚽

Et innlegg delt av Dagbladet (@dagbladet)

Hintet om comeback

Det har lenge vært spørsmål om Zlatan Ibrahimovic kom til å gjøre comeback på landslaget nå som de er i VM.

Hovedpersonen selv har også hintet om at det var en mulighet og uttalte blant annet at han «kan spille VM hvis han vil».

26. april kom den endelige beskjeden om at Zlatan ikke ville gjøre comeback i VM.

- Jeg snakket med Zlatan på tirsdag. Han meddelte at han ikke har ombestemt seg angående landslagsspill – det er nei som gjelder, uttalte landslagssjef Lasse Richt.

Sverige -Sør-Korea spilles 14.00 mandag på NRK1.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media