Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Systematisk bedrageri

Den uavhengige gruppa som har undersøkt skandalene rundt Salt Lake Citys OL-komite er ikke nådige i sin kritikk. De mener å ha påvist systematisk svindel og bedrageri blant OL-toppene i byen.- OL-korrupsjonen begynte ikke her, men den må slutte her, sa Mike Leavitt som presenterte rapporten.

Den uavhengige etikk-gruppa som har undersøkt korrupsjonsskandalen rundt OL i Salt Lake City leverte sin omfattende rapport i ettermiddag. Den er nedslående lesning for OL-entusiaster.

OL-pampene i Salt Lake City levnes liten ære, ifølge rapporten skal de to tidligere lederne Tom Welch og Dave Johnson ha stått for systematisk bedrageri og korrupsjon i sitt arbeide.

Tom Welch og Dave Johnson skal blant annet ha hemmeligholdt utbetalingslister til IOC-medlemmer for de andre i søkerkomiteen. Skandalene har haglet etter avsløringer om hvordan amerikanerne smørte IOC-medlemmer for å vinne avstemningskampen.

Ifølge CNN er ingen av de to lenger tilknyttet Salt Lake City Olympiske komite (SLOC). Welch trakk seg i 1997 etter beskyldninger om konemishandling, og Johnson ble bedt om å gå i forrige måned da det kom fram at 14 IOC medlemmer skal ha mottatt over 5 millioner kroner i bestikkelser fra SLOC for at Salt Lake City skulle få lekene.

Etter at denne saken eksploderte har seks IOC-medlemmer blitt sparket fra den mektige organisasjonen for å ha mottatt bestikkelser. Den svenske OL-komiteen som søkte om sommer OL i 1997 er satt under gransking. Etter denne rapporten kan flere IOC-medlemmer bli tvunget til å trekke seg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media