Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Systematisk doping i 13 år

Universitet har undersøkt T-Mobile.

Telecom og etterfølgeren T-Mobile var innblandet i systematisk doping i over ti år, viser en undersøkelse foretatt av det tyske Freiburg universitetet.

- Vi har tatt med all informasjon som er tilgjengelig i dag, og konklusjonen er at ryttere tilknyttet det tyske profesjonelle sykkellaget var dopet fra 1993 til 2006, forteller undersøkelses-kommisjonen på universitets nettside.

To av legene fra Freiburg-klinikken fikk sparken i fjor på grunn av deres forbindelse til dopingskandalen som til slutt kom til å felle det tyske laget.

Flere av rytterne som kjørte for det tyske profflaget i denne perioden har også stått fram og innrømmet doping, blant dem dansken Bjarne Riis som vant Tour de France sammenlagt i 1996.

Han er senere fratatt denne seieren og strøket fra alle lister.

Det tyske teleselskapet Telecom som var hovedsponsor for laget, trakk seg i fjor. Nå er laget overtatt av amerikanske High Road.

Nordmannen Edvald Boasson Hagen kjører for dette laget i dag.


(NTB)

DOPINGMISTENKT: Tidligere T-Mobile-rytter Jan Ullrich har aldri klart å riste av seg mistankene, men han nekter for å ha gjort noe ulovlig. Foto: WINFRIED ROTHERMEL/AP/SCANPIX
DOPINGMISTENKT: Tidligere T-Mobile-rytter Jan Ullrich har aldri klart å riste av seg mistankene, men han nekter for å ha gjort noe ulovlig. Foto: WINFRIED ROTHERMEL/AP/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media