Systematisk narkomisbruk

Det amerikanske magasinet Tennis Week hevder at narkotikamisbruk er et utbredt problem i det internasjonale tennismiljøet.

Bare noen dager før Det åpne franske mesterskapet skriver magasinet at narkotika blir brukt «systematisk» av profesjonelle spillere.

- Narkotikabruk er like vanlig blant tennisspillere som det er blant unge mennesker i andre deler av underholdningsindustrien, sier ikke navngitte tennisledere til magasinet.

I fjor ble det tatt 1234 dopingtester i ATP- og WTA-turneringene, men bare én av testene var positiv. Argentinske Guillermo Coria testet positivt for steroider. Det endte med sju måneders utestengelse.

Brian Hainline jobber som lege under US Open, og sier til Tennis Week at spillerne lett kan slippe unna på grunn av smutthull i testprosessen, og på grunn av manglende pengesatsing på antidopingarbeid.

Det franske tennisforbundet vedtok nylig den samme forbudslisten over dopingmidler som Den internasjonale olympiske komité (IOK), og det vil være første gang at denne gjelder under Det åpne franske mesterskapet.

NTB

STEROIDTATT: Den argentinske tennisspilleren Guillermo Coria var den eneste som ble tatt med ulovlige stoffer i blodet i tennis i fjor.