FÅR FULL STØTTE: Thor Hushovd får mer støtte enn noen gang fra Cervelo-ledelsen. Syv mann skal hjelpe Hushovd til å vinne den grønne trøya for tredje gang. Foto: AFP PHOTO LIONEL BONAVENTURE
FÅR FULL STØTTE: Thor Hushovd får mer støtte enn noen gang fra Cervelo-ledelsen. Syv mann skal hjelpe Hushovd til å vinne den grønne trøya for tredje gang. Foto: AFP PHOTO LIONEL BONAVENTUREVis mer

Syv mann skal hjelpe Thor til grønn trøye

Hushovd får mer støtte enn noen gang av Cervelo.

||| Thor Hushovd (32) får mer støtte enn noen gang fra laget sitt i årets Tour de France.

Når seierssjansene byr seg for Hushovd, sitter sju Cervélo-ryttere klare til å tråkke til for sin norske kaptein. Kun sammenlagthåpet Carlos Sastre (35) slipper hjelperytteroppgaver.

Hushovd og Sastre deler på kapteinsvervet.

- Dersom sjansene byr seg og sjefene godkjenner det, vil sju lagkamerater kjøre for meg underveis på etappene. Vi stiller med et sterkt og rutinert lag, sier Thor Hushovd til NTB.

Haussler skal hjelpe
Fortsatt er det australske Brett Lancaster (30) som er Hushovds opptrekker og viktigste hjelper. Og foran Lancaster «i køen» får nordmannen med seg briten Jeremy Hunt (36). På Hushovds hjelperytterliste står også tyskeren Heinrich Haussler (26), som også er en av verdens beste spurtere.

- Jeg er sikker på at han kan gjøre en jobb for meg og for laget, men han synes det er vanskelig å kjøre opptrekk. Haussler kan bli en nummer to i laget, som får sine sjanser på enkelte etapper, men det er meg det skal kjøres for, slår Hushovd fast.

Nordmannen har som mål å legge flere enn sine sju etappeseirer i rittet til merittlisten samt kjempe for sin tredje seier i poengkonkurransen (grønn trøye).

Sastre kjører Touren
Carlos Sastre, vinneren av Tour de France i 2008, bekreftet mandag at han har fått klarsignal om å starte i årets ritt.

Det var en viss tvil rundt Sastre etter at han pådro seg skader etter to stygge velt i Giro dItalia, men nå har legene gikk klarsignal til start. 35-åringen kommer til å kjøre som kaptein på Cervélo-laget sammen med Thor Hushovd.

SYKLER: Det var lenge tvil om Carlos Sastre skulle sykle Tour de France. I dag kommer beskjeden om at spanjolen sykler. Foto: AFP PHOTO/Luk Beines
SYKLER: Det var lenge tvil om Carlos Sastre skulle sykle Tour de France. I dag kommer beskjeden om at spanjolen sykler. Foto: AFP PHOTO/Luk Beines Vis mer

Laget satser selvsagt på Sastre i sammendraget, mens Hushovds oppgave blir å kjempe om den grønne poengtrøya.

- Jeg ser fram til å kjøre Touren, for nå vet jeg at jeg kan være med å kjempe på det høyeste nivået, sier Sastre som kjører Touren for tiende gang i år.

- Jeg hadde noen problemer med ryggen etter et par velt i Giroen, men nå er jeg kvitt disse plagene takket være de legene og fysioterapeutene som har behandlet meg, sier spanjolen.

(NTB)