Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Syv medaljer på syv forsøk

BISLETT (Dagbladet): Klasse Q: Iowa ODP- Kolbotn 2-1. Maria Haugland (18) er Norway Cups største medaljesanker: Hun har deltatt i Norway Cup sju ganger - hver eneste gang har hun fått medalje. - Men jeg skulle gjerne hatt ett gull til, sier hun.

- Vi spilte utrolig bra, og det var vi som hadde sjansene. Derfor burde vi vunnet kampen, mener Maria Haugland.

Og det er lov til å legge lista høyt og gå for gull når du har en merittliste som Marias. Med tre bronse, to sølv og et gull fra før, var det ikke tvil om at en ny gullmedalje hadde smakt best:

- Jeg skulle gjerne hatt to av hver valør, sier Maria.

Medalje-familie

I går hadde hun med seg hele medaljesamlinga til Bislett. Men å finne de riktige medaljene var ikke bare enkelt. Det er nemlig mye edelt metall fra Norway Cup i premiesamlinga til det som trolig er verdens beste Norway Cup-familie. Storesøster Hedda (22) har fem medaljer - deriblant tre gull, og lillebror Jørgen (15) har både sølv og bronse.

- Vi måtte sortere litt hjemme. Men etter å ha sjekket årstallene fant vi ut hvilke som var mine, forklarer Maria.

Hun forklarer familie-suksessen med at søsknene har fått full oppbacking hjemmefra.

- Faren vår har backet oss opp hele veien, uten å presse oss, sier Maria.

Det står godt i stil med jobben hans. Pappa er nemlig Rune Titlestad - barne- og ungdomsansvarlig i Norges Idrettsforbund.

- Fotball var pyton

- Jeg har alltid sett litt opp til søsteren min. Og så har det blitt masse løkkefotball gjennom årene, sier Maria.

Kolbotn-trener Tom Storbråthen roser Maria for å komme sterkt tilbake etter en tung vinter.

- Ved juletider var Maria langt nede, og synes fotball var pyton. Men med god oppbacking av medspillere og trenere - særlig Kirsten Haga som også har henne på skolen - har hun kommet sterkt tilbake, sier han.

- Fra i vår og fram til nå har hun hatt en utrolig utvikling.

Maria forklarer bakgrunnen for motgangen:

- Kolbotn tok opp nye spillere til A-stallen. Jeg mente jeg var god nok, og har hørt av andre at jeg var god nok, men ble ikke tatt opp, forteller den meget ambisiøse sisteårs junioren.

- Jeg skal gå på følkehøyskole det neste året, og kommer til å spille for Kaupang i første divisjon, sier hun.

Neste år er Maria seniorspiller, og sannsynligvis har hun tatt sin siste medalje. Men de nye reglene åpner for at lagene kan ta med to førsteårs seniorer. Med andre ord: Det er faktisk ikke umulig at Maria blir å se i Norway Cup-finalen neste år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media