MÅTTE BRYTE: Astanas Aleksandr Vinokourov. Foto: Reuters / Stefano Rellandini
MÅTTE BRYTE: Astanas Aleksandr Vinokourov. Foto: Reuters / Stefano RellandiniVis mer

Syv ryttere har måttet bryte etter kaotisk massevelt

Vinokourov brakk lårbeinet.

TOUR DE FRANCE-STUDIO: Følg avslutningen på dagens etappe direkte.

(Dagbladet): Aleksandr Vinokourov og Jurgen Van Den Broeck måtte bryte dagens etappe etter stygge fall omtrent halvveis på dagens etappe.

Astana- og Omega Pharma-Lotto-rytterne var involvert i et massefall som også tok med seg flere andre ryttere.

Det var i en utforkjøring at uhellet skjedde. TV-kameraene fanget ikke opp hva som skjedde, men da bildene kom viste de at flere ryttere lå skadet i skogkanten og på asfalten. Det regnet da rytterne kjørte ned bakken, og like før ulykkestedet skal feltet hatt en fart på 70 til 80 kilometer i timen.

Verst gikk det altså utover Vinokourov og Van Den Broeck som begge har blitt kjørt til sykehus. Radioshacks Andreas Klöden var også involvert, og det var lenge usikkert om han kunne fortsette. Kasakhstanske Vinokourov brakk et lårbein og måtte altså bryte sykkelrittet.

Tyskeren kom seg imidlertid på sykkelen igjen, og er med igjen i hovedfeltet som jager et brudd på fem mann i det etappen nærmer seg slutten.

Thor Hushovds lagkamerat, David Zabriske, var involvert i fallet, og også han måtte bryte. Garmin-Cervelos sportsdirektør Jonathan Vaughters skrev på Twitter omtrent en time etter massevelten at Zabriskie muligens har brukket hånda.

- (David) Millar er ok. Zabriskie har det bra, men han har muligens brukket hånda og er ute av rittet. Alle andre Han har det fint, skrev Vaughters.

JAGER UTBRYTERNE: Hovedfeltet jakter i dette øyeblikk på en utbrytergruppe bestående av fem mann. Foto: AP Photo / Christophe Ena
JAGER UTBRYTERNE: Hovedfeltet jakter i dette øyeblikk på en utbrytergruppe bestående av fem mann. Foto: AP Photo / Christophe Ena Vis mer

Også Frederik Willems, Amets Txurrka, Pavel Brutt, Wout Poels måtte bryte Touren etter fall.

Alberto Contador, som er blant favorittene til sammenlagtseieren, gikk også i asfalten 120 kilometer før målgang på søndagens etappe i sykkelrittet Tour de France, skrivet NTB.

Spanjolen har vært involvert i flere uhell så langt i årets Tour, og måtte igjen bytte sykkel etter dagens ulykke.