PÅ TOPP: Edvald Boasson Hagen har blitt vant til å gå opp på podiet de siste ukene. Foto: Szymon Gruchalski/Tour des Fjords
PÅ TOPP: Edvald Boasson Hagen har blitt vant til å gå opp på podiet de siste ukene. Foto: Szymon Gruchalski/Tour des FjordsVis mer

TOUR DES FJORDS:

Syv seirer på to uker: – Gøy å vinne

Nordmannen har herjet i de norske rittene den siste tiden.

STAVANGER (procycling.no): – Det hjelper alltid å ta en del seirer. Du får mer selvtillit. Jeg vet at det ikke er WorldTour-nivå, men det er likevel viktig å øve på å vinne, sier Edvald Boasson Hagen til procycling.no.

Med en dominerende langspurt tok han seieren på avslutningsetappen i Tour des Fjords. Dermed vant han rittet sammenlagt og kopierte forrige ukes seier i Tour of Norway, hvor bonussekundene fra etappeseieren i Oslo var med på å gi ham sammenlagtseieren.

Totalt ble det to etappeseirer i Tour of Norway og tre etappeseirer i Tour des Fjords, i tillegg til sammenlagtseier i begge. Syv seirer på kun to uker, noe som kommer godt med for nordmannen etter en vårsesong uten de store høydepunktene. Der var syvendeplass på den avsluttende tempoen i Tirreno-Adriatico det beste enkeltresultatet, mens klassikersesongen gikk hen med 19. plasser i Strade Bianche og Milano-Sanremo.

– Nivået har selvfølgelig noe å si, men det at du begynner å vinne, det gjør noe med deg. Det hjelper på følelsen, timingen og alt det der, at du får det på plass. Det er bedre å begynne et sted, enn å bare kave og kave og ikke få det til. Da er det bedre å begynne et sted du får det til, sa trener Fredrik Mohn til procycling.no etter at Boasson Hagen vant etappen til Kopervik.

Van Gestel: – Vi kunne ikke gjøre noe med det

Seieren på Kopervik var den første i en rekke på tre for Boasson Hagen, som med stadig nye bonussekund hentet inn forspranget Dries Van Gestel fikk med bruddseieren på den første etappen til Førde. Før søndagens etappe var han fem sekunder bak belgieren, og med bonussekunder underveis var han kun sekundet bak da rytterne nærmet seg målgang i Stavanger..

Foran de mange fremmøtte i Stavanger viste han sin enorme klasse inne på den siste kilometeren. En langspurt selv Alexander Kristoff ville nikket anerkjennende til, ga ham seieren og bonussekundene han trengte.

Selv motstanderen hans var ikke veldig skuffet, og var raskt framme for å gratulere nordmannen etter målgang.

– Jeg tror jeg kan være mer en glad for et slikt resultat. Spesielt når det er bak en rytter som Boasson Hagen. Det er en stor ære å avslutte like bak ham. Jeg skulle gjerne vunnet, men vi kunne ikke gjøre noe med det, sier Van Gestel til procycling.no.

PALLEN: Det var Edvald Boasson Hagen som fikk stå øverst på pallen i Stavanger, flankert av Dries Van Gestel (venstre) og Timo Roosen (høyre) Foto: Szymon Gruchalski/Tour des Fjords
PALLEN: Det var Edvald Boasson Hagen som fikk stå øverst på pallen i Stavanger, flankert av Dries Van Gestel (venstre) og Timo Roosen (høyre) Foto: Szymon Gruchalski/Tour des Fjords Vis mer

Håper å ha mer å gå på til Tour de France

Godfølelsen Boasson Hagen nå har fått seg etter to uker i Norge, skal han ta med seg videre inn i sesongen. Der er Critérium du Dauphiné neste ritt, før NM blir siste test før Tour de France.

– Formen er god, men jeg håper at jeg har enda mer å gå på, når jeg nærmer Tour de France, sier Boasson Hagen, som ikke har vunnet en etappe i Tour de France siden 2011.

– Jeg håper jo at prestasjonene er gode nok til å kunne kjempet høyt oppe i WorldTouren også, men jeg er absolutt klar over at det er et annet nivå i spurtene. Det er uansett gøy å vinne.

Vinne har han også gjort tidligere i Dauphiné, senest på den fjerde etappen i fjor. Etter Paris-Roubaix har han også hatt en veldig god treningsperiode, i motsetning til fjoråret, da han ble syk.

– Jeg gleder meg til å kjøre i Dauphiné. Det er et ritt jeg har gjort det bra i tidligere, og da håper jeg at jeg kan være med på å prege noen av finalene der.

Sesongens store mål er ifølge trener Mohn VM i Bergen. Og da er det ikke dumt å dra med seg mye vinnererfaring fra norsk jord den siste tiden.

– Det er veldig gøy å kjøre i Norge. Det er ikke så ofte du får muligheten til å kjøre på norsk jord, så da er det gøy å vise seg fram her, sier Boasson Hagen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!