Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norsk triumf i Ringerike Grand Prix:

- Syver kjørte nok sitt livs løp

Kurt Asle Arvesen mektig imponert etter seier.

VANT: Syver Wærsted vant foran Alexander Kamp og Stan Dewulf. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
VANT: Syver Wærsted vant foran Alexander Kamp og Stan Dewulf. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no Vis mer

HØNEFOSS (procycling.no): Ringerike GP ble igjen et taktisk bikkjeslagsmål som til slutt skulle bli avgjort i en gruppe på sju mann.

Der hadde Alexander Kamp, Carl Fredrik Hagen, Syver Wærsted, Jonas Vingegaard, Stan Dewulf, Lucas Eriksson og Troels Vinther klort seg fast etter et bikkjeslagsmål på i underkant av fire timer.

Wærsted fra Uno-X gjorde nok sitt sjakktrekk ved å angripe dypt inne i den nest siste runden. Sammen med Dewulf og Eriksson fikk de med seg 10-12 sekunder på de syv som da satt igjen bak.

procycling.no satt i følgebilen bak gruppa og så Alexander Kamps voldsomme rykk fra bunn av bakken:

- Jeg fikk en luke der og tenkte: - Dette holder, søren meg. Men, dessverre kjørte de meg inn igjen. Men sånn er det. Jeg prøvde, sier Kamp - gårsdagens vinner på Kleivstua, til procycling.no.

Wærsted: - Deilig

Den blide 24-åringen skulle ende opp med å tape spurtduellen mot Wærsted. Etterpå nevnte han en litt uvøren passering av en fortauskant som forklaring på det som skjedde, men var i etterkant av podieseremonien stor nok til å be oss likevel ikke gjøre noen stor sak ut av hendelsen.

I stedet tok Virtu-syklisten med seg seier og andreplass fra helga på Ringerike, og lovet å slå sterkt tilbake under Tour of Norway og Tour des Fjords.

Samtidig kunne Uno-X-laget juble. På tross av bugnende budsjetter, ny lagbuss og høye ambisjoner - har ikke vårsesongen gått helt slik Wærsted, Kurt Asle Arvesen og de andre hadde sett for seg.

Da må man passe på å juble når man en sjelden gang får muligheten til å stå på toppen av podiet og skue utover torget i Hønefoss i full vårdrakt.

- Det var deilig og litt overraskende. Jeg følte meg sterk i hele dag. Da jeg sto opp følte jeg at jeg virkelig hadde sjansen. At jeg klarer det er jeg veldig fornøyd med. Deilig å sla danskene! jublet Wærsted.

procycling.no ymtet frampå at «vi hadde tro på Wærsted» i dag, men ble likevel henvist til Anders Skaarseth som dagens mann i kollektivet.

Var litt usikre på Wærsted

Kurt Asle Arvesen innrømmer at også de var litt usikre på hvordan telemarkingen skulle klare seg. Ikke først og fremst med tanke på Riperbakken, men på grunn av forseringen av Knestang og sykkelstien opp mot Smeden i etterkant.

Det er det nemlig stupbratt, og innimellom litt for bratt for en typisk klassikertype med en habil avslutning.

- Vi var litt usikre på hvordan vi skulle bruke Syver i dag. Det er brutalt. Samtidig visste vi at han var i form og at han takler kortere stigninger som Ripern, sier Arvesen.

Han peker også på et annet godt moment. Blant de 10 som holdt sammen i tet på vei inn på sisterunden, var 6 av dem blant de 10 første på toppen av Kleivstua. Wærsted var en av få som inntok det 162,2 kilometer lange Ringerike Grand Prix med utvilte legger.

- Det er ryttere som er i form, men som nok også brukte litt ekstra krefter i går. Vi skal ikke ta noe fra prestasjonen til Syver. Han kjørte nok sitt livs løp fysisk sett og løste i tillegg ting godt taktisk mot slutten, sier Arvesen.

Arvesen: - Trodde det var over

Før man kom så langt som til finalen var det stadige angrep og maktskifter underveis.

Tidlig gikk det unna en gruppe på 15 mann som inneholdt Trond Håkon Trondsen, Krister Hagen og Louis Bendixen fra Team Coop.

En forfølgergruppe på nye 15 mann tok seg opp dit igjen, og da satt plutselig Joker-Icopal med to (Carl Fredrik Hagen og Kristoffer Skjerping), Uno-X med tre (Tobias Foss, Lars Saugstad og Jonas Abrahamsen) og Team Coop med hele fire (!) mann.

- En periode der trodde vi kanskje det var over for de som satt bak, forteller Arvesen.

Joker angrep opp Knestang

Etter at Coop angrep med Krister Hagen og Team Virtu med Audun Brekke Fløtten, roet det seg likevel litt ned i den store gruppa bak.

I forkant av Knestang samlet det seg (med unntak av K. Hagen og Brekke Fløtten) og opp den stupbratte bakken gikk Carl Fredrik Hagen og Andreas Vangstad til, og fikk selskap av blant andre Wærsted, Kamp og Vingegaard.

Og det var disse rytterne som satte sitt preg på de avsluttende rundene i og rundt sentrum av Hønefoss.

Sjakktrekket til Wærsted var nok det lille rykket han gjorde med Dewulf og Eriksson inne på sisterunden.

- Jeg var heldig og kom av gårde med to andre. Hadde det ikke vært fordi jeg hadde et lite forsprang inn i bakken, tror jeg ikke jeg hadde sittet med, medgir han.

- Hvor stort er det å vinne Ringerike GP?

- Det er veldig stort. Det er ikke ofte jeg vinner sykkelløp. Så det var gøy.

For fullstendige resultater følg denne lenken!

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media