T-banestreik truer Rooney & Co.

T-banen i London står.

KAN BLI TOMME TRIBUNER: Lampard, Beckham, Rooney og resten av de engelske stjernene kan ende med å spille for tomme tribuner mot Andorra på grunn av streik blant Londons t-baneansatte. Foto: REUTERS/Darren Staples
KAN BLI TOMME TRIBUNER: Lampard, Beckham, Rooney og resten av de engelske stjernene kan ende med å spille for tomme tribuner mot Andorra på grunn av streik blant Londons t-baneansatte. Foto: REUTERS/Darren StaplesVis mer

||| LONDON (Dagbladet): Klokka sju i kveld stopper undergrunnssystemet i London. Fagforeningen for jernbane-, transport- og maritime arbeidere har tatt ut sine medlemmer i en 48 timer lang streik, som lammer hovedstadstrafikken totalt.

Og det kan få store konsekvenser for landets fotballstjerner, som i morgen skal møte Andorra på Wembley.

Stoppet billettsalget
Det engelske fotballforbundet (FA) stanset i forrige uke billettsalget til kampen etter 70.000, fordi de så faren for streik.

Men selv å få transportert 70.000 til området vil by på massive problemer uten en fungerende T-bane.

Politiet er bekymret for hva som vil skje når tilskuerne i stedet velger å ta drosje eller bil til stadionområdet i Nordvest-London. Dette kan føre til blokkerte veier for utrykningskjøretøyene som alltid er påkrevet ved slike arrangementer.

Kamp for tomme tribuner?

Ifølge Daily Telegraph er FA nå i krisemøter med politiet, Londons transportsjefer og det lokale byrådet.

- Vi følger situasjonen, og vil gi tilskuerne beskjed når vi vet noe mer, sier en FA-talsmann.

I ytterste fall kan det hende politiet nekter å slippe inn tilskuere til kampen, ifølge den engelske avisa. Men kampen kommer uansett til å bli gjennomført.

For å minke konsekvensene i det daglige London-livet, har Londons borgermester Boris Johnson sørget for at det er satt opp ekstra busser. Det pågår også en aktiv organisering av sykkeltrafikken i byen i dag. Arbeiderne streiker fordi de ikke har fått gjennomslag for kravet om lønnsforhøyelse og økt sikkerhet i arbeidshverdagen, i tillegg til at de vil ha underkjent avskjedigelsen av to av sine ansatte, melder Daily Telegraph.

SISTE:

Det engelske fotballforbundet melder nå i ettermiddag at kampen går som planlagt - og at alle med billett, vil slippes inn Wembley-portene. Stadion åpner allerede fire og en halv time før avspark, for å spre tilstrømmingen over et større tidsrom.

LIKE TOMT SOM PÅ TRENING?:Wayne Rooney og Ashley Cole i aksjon under trening i London. Foto: AFP/Glyn Kirk
LIKE TOMT SOM PÅ TRENING?:Wayne Rooney og Ashley Cole i aksjon under trening i London. Foto: AFP/Glyn Kirk Vis mer