Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ta alle uniformene, legg dem i en stor haug og brenn dem

Politikere raser mot USAs OL-drakt. Kina beskylder dem for dobbeltmoral.

(Dagbladet): I forrige uke publiserte Ralph Lauren designet for den amerikanske OL-uniformen.

Ifølge Time ble designet kritisert for å være elitistisk og selvhøytidelig, men amerikanske politikere reagerte på noe helt annet.

Draktene viste seg nemlig å være produsert i Kina.

- Brenn dem! - Jeg er utrolig opprørt. Jeg synes den olympiske komitéen burde skamme seg. Jeg synes de burde ta alle uniformene, legge dem i en stor haug, brenne dem og starte på noe helt nytt. Om de må gå med noe hvor det bare står USA på, malt på for hånd, så burde de gjøre det, raste majoritetsleder på det amerikanske senatet, Harry Reid, overfor ABC News.

- Vi har folk i tekstilbransjen som er desperate etter jobber, og jeg synes det den olympiske komitéen har gjort er helt feil, sa han også.

Andre politikere reagerte også, og to politikere fra New York sendte et brev der de ba om at fremtidige OL-drakter skal produseres i USA, ifølge Time.

- USAs OL-lag er sponset av privatpersoner, og vi er glad for støtten fra alle våre sponserer. Vi er stolte av vårt partnerskap med Ralph Lauren, et ikonisk amerikansk selskap, svarte den amerikanske OL-ledelsen.

Dobbeltmoral I Kina har de fått med seg kritikken fra de amerikanske politikerne, og svarer via sitt offisielle nyhetsbyrå Xinhua.

SKAPER HARME: De amerikanske OL-draktene - som er produsert i Kina - skapte sterke reaksjoner blant amerikanske politikere. Foto: AP Photo / Ralph Lauren / NTB Scanpix
SKAPER HARME: De amerikanske OL-draktene - som er produsert i Kina - skapte sterke reaksjoner blant amerikanske politikere. Foto: AP Photo / Ralph Lauren / NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Associated Press skriver det kinesiske nyhetsbyrået at de amerikanske reaksjonene er «dobbeltmoralske» og «uansvarlige».

- Kanskje det burde bli forbudt for alle amerikanske politikere å bruke klær som ikke er laget i USA - noe som er nærmest umulig i dagens globaliserte økonomi, skrev nyhetsbyrået sarkastisk, ifølge AP.

De fokuserer også på Harry Reids kommentar om at alle draktene burde brennes.

- Hvis det er noe som skal brennes, burde det være dobbeltmoralen i amerikansk politikk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media