Ta blodprøve på Lerkendal

Rosenborg og Olympiatoppen går nå sammen om å skape et nytt Toppidrettssenter for lagidretter på Lerkendal. Også vanlige folk kan stikke innom å ta en blodprøve når de trenger det.

-  Dette er veldig spennende, sier både toppidrettssjef Jarle Aambø og RBKs sportsdirektør Rune Bratseth til Dagbladet.

Trener Per-Mathias Høgmos nære forhold til Olympiatoppen danner nå grunnlaget for at spydspissen i norsk toppidrett endelig får fullt og helt innpass i et toppfotballmiljø over tid. Rosenborg punger ut rundt to millioner kroner til høykvalitets testutstyr som skal brukes til å skape et helt nytt sett testmetoder som skal utvikle RBK-spillernes fysikk videre. Olympiatoppen henter Tromsøs testsjef Svein Arne Pettersen til Trondheim og gir ham lønn som lab-ansvarlig.

Stimulerer bredt

-  Det som skjer her skal også komme til nytt for andre lagidretter i Trøndelag. Vi tror også at testbatteriet og kunnskapen kan stimulere andre idretter i Trøndelag, sier Aambø.

Han mener det er riktig å omtale det nye miljøet på Lerkendal som et nytt Toppidrettssenter i miniformat.

Klart 1. mars

Bratseth tror at senteret kan være i drift allerede 1. mars.

-  Her skal vi foreta alle typer testing. Først og fremst for Rosenborg, dernest for annen toppidrett, breddeidrett og mosjonister. Det er også fullt mulig for vanlige folk å få tatt blodprøver her og unngå køer andre steder. Dette er en tjeneste vi kan tilby for å utnytte kapasiteten, sier han.

Bratseth er enig med Aambø i at nyvinningen kan skape ny kunnskap.

-  Dette kan få nasjonal verdi, sier begge.

TOPPIDRETTSJEF: Jarle Aambø samarbeider med RBK-direktør Rune Bratseth.