Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ta det med ro, jeg er i gang med OL-forberedelsene

Spøkefull Pelé friskmeldt.

FRISKMELDT: Den brasilianske fotballegenden Pelé fikk reise hjem fra sykehuset tirsdag. 74-åringen er blitt behandlet for nyrestein og urinveisinfeksjon den siste måneden. Foto: REUTERS/Paulo Whitaker
FRISKMELDT: Den brasilianske fotballegenden Pelé fikk reise hjem fra sykehuset tirsdag. 74-åringen er blitt behandlet for nyrestein og urinveisinfeksjon den siste måneden. Foto: REUTERS/Paulo Whitaker Vis mer

Den brasilianske fotballegenden Pelé fikk reise hjem fra sykehuset tirsdag. 74-åringen er blitt behandlet for nyrestein og urinveisinfeksjon den siste måneden.

Pelé, som vant VM med Brasil tre ganger, spøkte i kjent stil da han møtte pressen i forbindelse med utskrivingen.

- Ta det med ro, jeg er i gang med forberedelsene til OL. Der kan tre overårige spillere være med, og jeg er én av dem, sa han.

74-åringens leger sa Pelé må ta det med ro den nærmeste tiden, og at han må fortsette å få behandling.

Pelé har bare én nyre. Den ene ble fjernet på 1970-tallet.

Legenden sendte en stor takk til legene og alle som hadde sendt lykkønskninger under sykehusoppholdet.

- Det kom meldinger fra Kina, Pakistan, nesten alle europeiske land. Jeg visste ikke at de fulgte med på hvordan det gikk med meg. Det var veldig godt å høre.

Pelé spilte mer enn 600 kamper for brasilianske Santos. Han avsluttet karrieren med tre sesonger i New York Cosmos. 74-åringen er likevel mest kjent for innsatsen på landslaget. Han vant VM med Brasil i 1958, 1962 og 1970.

(NTB)