HJEMMELAGET T-SKJORTE: Dimitar Berbatov feiret denne scoringen med å vise frem en t-skjorte det sto «Ta med ro og gi meg ballen» på. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON
HJEMMELAGET T-SKJORTE: Dimitar Berbatov feiret denne scoringen med å vise frem en t-skjorte det sto «Ta med ro og gi meg ballen» på. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTONVis mer

«Ta det med ro og gi meg ballen»

Berbatov feiret scoring med hjemmelaget t-skjorte.

Reading og Southampton var de eneste lagene i nedrykkssumpen som 2. juledag tok poeng i engelsk eliteserie fotball.

Der Reading holdt Swansea til 0-0 på eget gress, sikret Southampton 1-1 borte mot Fulham takket være et sent straffemål av Rickie Lambert.

Dermed klarte ikke vertene med Brede Hangeland og John Arne Riise i forsvaret å holde på en etterlengtet seier etter en svak periode.

Dimitar Berbatov scoret målet til Fulham, som står med 21 poeng og ligger på 14.-plass. I feiringen viste bulgaren frem en skjorte der det sto: «Keep calm and pass me the ball». På norsk betyr det: «Ta det med ro og gi meg ballen».

Southampton står med 16 poeng og er like over nedrykksstreken. For Reading gir ti poeng en nest siste plass på tabellen.

Verken Queens Park Rangers eller Wigan tok poeng 2. juledag. Førstnevnte tapte 1-2 hjemme for West Bromwich på Loftus Road. Chris Brunt ga gjestene ledelsen etter en halvtime, men det er 0-2-målet tidlig i annen omgang som vil bli husket i ettertid.

Etter et hjørnespark prøvde QPR-keeper Robert Green å ta ballen, men en WBA-forsvarer sto i ryggen på engelskmannen slik at han ikke fikk komme ut. I stedet fomlet en uheldig Green ballen i eget nett. Målet burde nok vært annullert. Djibril Cissé reduserte for Harry Redknapps lag etter 68 minutter. QPR er helt sist i Premier League med sine ti poeng.

Wigan røk 1-2 borte mot et Everton-lag som nesten ikke vet hvordan det er å tape. David Moyes' mannskap har kun tapt to seriekamper denne sesongen og er på en sterk fjerdeplass. Leon Osman og Phil Jagielka scoret Evertons mål i annen omgang, mens Arouna Koné reduserte i sluttminuttene. Wigan er tredje sist og under streken.

(NTB/Dagbladet)