Ta en dansk en, Åge!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PARMA (Dagbladet): Mot Italia i morgen er Åge Hareide fristet til å ta «en dansk en». Det er slett ikke så lekent og yndig som det høres ut. Tvert imot svært fysisk og ganske kynisk.

Begrepet stammer fra EM i sommer da danskene overrasket italienerne i den første kampen i innledningspulja med å presse dem høyt. Thomas Gravesen og kompani festet et jerngrep hver gang en italiener fikk ballen midt på egen banehalvdel og slapp ikke taket før kampen var slutt.

At belønningen for innsatsen bare ble 0 - 0, var en tilnærmet tilfeldighet. På grunn av det aggressive presset var danskene en klasse bedre enn de italienske favorittene, og sørget for at et av EMs antatt beste lag begynte på den korte veien ut av turneringen.

SETT I

etterkant går det an å innrømme at selv et rystet Italia skulle ha kommet seg videre fra denne innledningspuljen. For i kampen etter mot Sverige, var det ingen tvil om hvilket lag som førte kampen.

Bare sirkusnummeret via hælen til Zlatan i sluttminuttet gjorde at vi glemte hvordan svenskene la seg lenger ned på banen, ble overkjørt og burde ha tapt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer