KLAR FOR RUSSLAND: Landslagstrener Per-Mathias Høgmo møtte pressen i formiddag, i forkant av lørdagens hjemmekamp mot VM-klare Russland på Ullevaal. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
KLAR FOR RUSSLAND: Landslagstrener Per-Mathias Høgmo møtte pressen i formiddag, i forkant av lørdagens hjemmekamp mot VM-klare Russland på Ullevaal. Foto: Audun Braastad / NTB ScanpixVis mer

- Ta meg, ikke spillerne

Høgmo sier prestasjonene er hans ansvar.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Per-Mathias Høgmo møtte i formiddag pressen, i forkant av lørdagens hjemmekamp mot Russland på Ullevaal Stadion.

Landslagssjefen ble grillet i Paris etter 0-4-tapet for Frankrike tirsdag kveld, et nederlag han dagen etter kalte for genialt.

I dag innledet han pressekonferansen med å fortelle litt om hva han sa til spillerne tidligere i dag.

- Vi hadde en god runde i morges hvor vi gikk gjennom kampen. Et hovedbegrep i tenkningen er «earn the right to play», hvordan få kampen som vi ønsker, sier han.

Krystallklare rollekrav Høgmo fortsatte med å be om mer tid til å teste ut spillere og strategi.

- Vi må tenke likt som på klubbnivå. Vi må ta oss tid til å prøve og feile slik at vi får testet flest mulig konstellasjoner av aktuelle spillere. Da vil vi kunne stå sterkere for hver gang vi møtes. Vi har krystallklare rollekrav, noe som er helt avgjørende for at vi skal få gode resultater også. Det er selvfølgelig det overordnede målet på lang sikt.

Høgmo roste pressen for kritisk dekning, men understreket at det er han ansvar når Norge taper 0-4.

- Det er mitt ansvar, ikke spillernes. Det er jeg som legger strategien. Det er meg dere må utfordre når dere er uenige.

Tempoutfordring Sjefen kom også med et svar til de som mener det ikke er god trening for Norge å tape 0-4 mot et langt bedre landslag.

- Vi er sterke nok mot Frankrike, men tempoet er noe annet. Når Schalke, det tredje beste laget i Tyskland, slipper inn åtte-ni mål over to kamper mot Real Madrid, sier det noe om en tempoforskjellen på det høyeste nivået. Vi må etterstrebe å spille på høyest mulig nivå for å bli vant til intensiteten. Det er uomtvistelig fakta. Derfor er det viktig at vi møter lag som utfordrer oss på intensitet.

Det er forhåndssolgt 8000 billetter til kampen på lørdag, og landslagsbossen innrømmer at Norge ikke kommer til å fylle Ullevaal med det første.

- Når vi taper 0-4 mot Frankrike, legger vi ikke akkurat inn en supersøknad om å fylle Ullevaal, sa Høgmo, som presiserte at det er nettopp det som er målet på sikt og at han mener det er viktig.