- Ta til fornuft, bruk video

FFK vil ha Bertelsens røde kort slettet.

(Dagbladet.no:) I dag tidlig sendte Trond Erik Bertelsen og Fredrikstad FK sin partsforklaring til Norges Fotballforbund (NFF) etter gårsdagens utvisning mot Brann.

- Saken er ikke vanskelig i det hele tatt, siden alle så hva som skjedde i situasjonen, sier daglig leder i FFK, Harry Hansen, til Dagbladet.no.

- Håper de tar fornuft

Fire minutter før slutt i gårsdagens 1-1-kamp mellom Brann og Fredrikstad, var Martin Andresen på vei gjennom FFK-forsvaret. Han gikk i bakken, og dommer Tom Henning Øvrebø mente at det var Bertelsen som felte Andresen.

- Jeg var ikke nær ham, sa Bertelsen etter kampen i går.

Andresen framholdt at han ble forhindret, men etter å ha sett tv-bildene innrømmet han at rødt kort til Bertelsen nok var i strengeste laget. Også Øvrebø innrømmet at feil mann ble straffet for forseelsen.

- NFF må nå ta ansvar og gå aktivt inn for videodømming. Med den nye tv-avtalen ligger alt til rette for å bruke dette virkemiddelet, sier Hansen.

Møte i kveld

ANRESEN NED, PÅ 1-2-3-4: Martin Andresen var på vei gjennom, men ble stoppet av tre FFK-spillere. Trond Erik Bertelsen (med lyst hår) ble utvist. Alle foto: SCANPIX
ANRESEN NED, PÅ 1-2-3-4: Martin Andresen var på vei gjennom, men ble stoppet av tre FFK-spillere. Trond Erik Bertelsen (med lyst hår) ble utvist. Alle foto: SCANPIX Vis mer

Han sier at saken er spesielt viktig, og at den kan skape presedens for framtida.

- Jeg håper inderlig de tar til fornuft, og bruker tid på saken. Det er ikke mange virkedager før neste kamp, men da får de heller la Bertelsen spille fram til de er klare til å ta en avgjørelse, mener Harry Hansen.

Nå er saken sendt til behandling i disiplinærutvalget i forbundet.

- Utvalget skal møtes i kveld, og vil da gå gjennom denne saken. De vil også ta stilling til om de trenger ytterligere dokumentasjon fra kampen, som for eksempel videoopptak, sier saksbehandler Hanna Kværnet til Dagbladet.no.

Også utvisningssaken fra Molde Stadion skal behandles i kveld. Daniel Berg Hestad ble utvist for å ha dyttet Ole Martin Årst. Men i etterkant av dette var det nærmest et masseslagsmål på banen, som i verste fall for de involverte kan ende med flere utestengelser.

Debatt

Hva bør disiplinærutvalget gjøre med Berg Hestad og Bertelsen-sakene?

UENIG: Trond Erik Bertelsen (i midten) har sendt et klageskriv til forbundet.