<strong>BERG-OG-DAL-BANE:</strong> Per Joar «Perry» Hansen (t.v.) og Lars Lagerbäck har ledet Norge til ett tap og to seire de siste dagene. Foto: Bjørn Langsem
BERG-OG-DAL-BANE: Per Joar «Perry» Hansen (t.v.) og Lars Lagerbäck har ledet Norge til ett tap og to seire de siste dagene. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Ta til vettet

- Rovdrift på spillerne, sier landslagets assistenttrener, Per Joar Hansen. Snakker ut om den tøffe uka, kritikken etter EM-playoffen og Joshua Kings intervju med TV 2.

Publisert
Sist oppdatert
  • Norge - Nord-Irland 1-0

ULLEVAAL (Dagbladet): Fotballandslaget og trenerduoen Lars Lagerbäck (72) og Per Joar «Perry» Hansen (55) har lagt bak seg en intens uke. Tre kamper på seks dager - og innestengt på et hotell i Oslo - har vært en fysisk og mental prøvelse.

De siste dagene har vært som en berg-og-dal-bane. Og det startet på verst tenkelig vis: 1-2-tapet for Serbia torsdag gjør at Norge ikke skal til EM-sluttspillet neste sommer.

Tapet ble fulgt opp av to seire mot Romania (4-0) og Nord-Irland (1-0). Dette gjør at håpet om gruppeseier i Nations League lever.

- Det er klart det er blandede følelser, sier «Perry» i dette intervjuet med Dagbladet.

<strong>NEDTUR:</strong> Per Joar «Perry» Hansen legger ikke skjul på at tapet for Serbia var en «voldsom skuffelse». Foto: Bjørn Langsem
NEDTUR: Per Joar «Perry» Hansen legger ikke skjul på at tapet for Serbia var en «voldsom skuffelse». Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Det ble en voldsom skuffelse at vi ikke var best da det gjaldt mot Serbia. Vi klarte ikke å ta ut det som egentlig bor i laget. Men sånn er det noen ganger, det får vi ikke gjort noe med. Da er det en styrke at vi klarte å slå tilbake med en veldig god prestasjon mot Romania og en sliteseier mot Nord-Irland. Vi var nede i kjelleren og hentet ut de siste dråpene.

- Hvordan var stemningen etter 1-2-tapet for Serbia?

- Det var en enorm skuffelse for alle. Både spillere, trenere og støtteapparatet hadde jobbet knallhardt mot den kampen siden i fjor høst. Det er klart det var en veldig skuffelse. Det var tungt å fordøye. Samtidig får du noen nedturer i idretten og du må takle det så godt du bare kan. Men akkurat der og da var det en voldsom skuffelse for alle sammen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Tre kamper på under ei uke. Hvordan har dette påvirket troppen?

- Kampprogrammet har vært umenneskelig for disse spillerne. Mange av dem har spilt tre kamper på seks dager. Det er brutalt fysisk, men også mentalt. Du skal nullstille fra den ene kampen til den andre. Du skal fylle på med energi. Og du skal gjøre deg klar til neste kamp.

«Perry» fortsetter:

- I tillegg er det mentalt tøft når du blir innestengt på hotellet og ikke får luftet deg. Det gjør at det blir utrolig intenst sosialt. For spillerne er dette rein rovdrift. Nå er det veldig spesielt, ettersom det er coronatid. Det er ikke så forbasket mange andre valg enn å gjøre det på denne måten. Så får tida vise om vi får lysere tider, og om vi får vaksiner og mer til, som gjør at vi kan gå tilbake til normalen. Forhåpentligvis får spillerne mer luft mellom kampene når de er på landslagssamling og mellom landslagssamling og neste klubbkamp. Vi får bare håpe at de som styrer dette tar til vettet. Men akkurat nå er dette den eneste måten å få dette gjennomført på.

MÅLLØS AV BANEN: Fredrik «Blakern» Larsen tror Erling Braut Haaland er forbanna etter kampen mot Nord-Irland. Vis mer

- Likevel er mekanismene sånn at det blir trykk på trenerne når resultatene ikke svarer til forventningene. Hvordan opplever du stormen som har vært de siste dagene?

- Alle er utrolig skuffet. Forventningen til kampen (EM-playoffen mot Serbia) var enorm, både fra folk og media. Vi gledet oss og var godt forberedt. Vi hadde også forventninger til å spille en god kamp. Når vi da ikke klarte å levere, skal følelser ut. Sånn er fotballen. Og det lever jeg godt med. Folk har følelser for fotballen og Norges landslag. Mennesker skal få lettet på trykket. Da blir det sånn.

- De tre kampene ble toppet med et intervju på TV 2: Joshua King fortalte at «de to siste månedene har vært de verste i hans liv». Kom dette intervjuet overraskende på trenerne?

- Nei, vi har hatt en tett dialog med «Josh» og visste hvilken situasjon han har vært i. Han har ønsket seg bort og til en ny klubb. Det har vært alternativer og så videre. Vi har hatt en fin dialog med ham hele veien.

King har kontrakt med Bournemouth fram til neste sommer. Han har vært ærlig på at han ikke ønsker å spille for klubben, som rykket ned i Championship. Det engelske overgangsvinduet stenger fredag kveld.

Overfor TV 2 vil han ikke gå i detaljer:

- Helt ærlig så vet jeg ikke hva som kommer til å skje. Det er veldig mye som har skjedd. Hvis jeg hadde skrevet ei bok om de to siste månedene, hadde det definitivt blitt en bestselger, sier han.

I intervjuet kunne King også tolkes som at dette handler om ting utenfor fotballbanen, men det blir spekulasjoner.

På spørsmål om det er mulig å få utdypet hva dette handler om svarer landslagets mediesjef, Svein Graff:

- Ønsker ikke å kommentere det.

- Var han mentalt klar til å spille kampen mot Nord-Irland?

- Ja, det var han, svarer «Perry».

- Han har trent godt med oss. Han har tross alt hatt et innhopp i Bournemouth. Han har trent for fullt med laget og har stått på under treninga her. Det var aldri noen tvil om at han kunne spille. Vi har tre gode spisser. Vi har sagt det hele tida: Når du spiller så tett med kamper, så må du ha en fulltanket spiss på topp. Det var aldri noe problem.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Dere møter Romania og Østerrike i november. Nå handler det om gruppeseier i Nations League og ekstra mulighet til VM-plass. Hva skjer de neste ukene?

- Det går fort. Trenerne møtes igjen om bare 14 dager. Vi skal evaluere disse kampene her. Hva har fungert og hva har ikke fungert? For spillerne blir det kjempeviktig at de får mest mulig spilletid. Vi skal også lage et godt program, sånn at vi får en god samling i november. Vi skal være forberedt til tre kamper også da.

Kamp nummer tre blir muligens en treningskamp mot Israel 12. november. Dette er en dato for finaler i EM-playoffen.

Det er ventet at spillere som ikke får så mye spilletid slipper til.

Den ordinære VM-kvalifiseringen spilles neste år. Første mulighet til å komme til et mesterskap blir i 2022.

NATIONS LEAGUE

Østerrike43016-49
Norge430111-39
Romania41124-84
Nord-Irland40132-81
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer