- Tåa hans vil bli husket utrolig godt

United-fansen tar farvel med Ole Gunnar Solskjær.

VINKER FARVEL: Etter 14 år forlater Ole Gunnar Solskjær Manchester United til fordel for Molde. Her fra treningskampen mot Stabæk. Foto: Heiko Junge / Scanpix
VINKER FARVEL: Etter 14 år forlater Ole Gunnar Solskjær Manchester United til fordel for Molde. Her fra treningskampen mot Stabæk. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær blir i dag presentert som ny Molde-trener, 14 år etter at han forlot klubben til fordel for Manchester United.

United-supporterne ønsker «2OLEGEND» lykke til videre, og håper i det lengste på at han en dag kommer tilbake en dag.

- Han vil bli husket utrolig godt, spesielt tåa hans som vant oss Champions League i 1999. Jeg har stor respekt for ham, og har full forståelse for at han nå drar tilbake til Molde, sier Andy Mitten til Dagbladet.

Han er redaktør for fanzinen «United We Stand», og få kjenner United bedre enn ham.

- Han er norsk, og har norske barn som aldri har bodd i Norge. Det er er mange managere som angrer på at de ikke brukte mer tid sammen med familien, og jeg tror det er bra for familen at de nå får mer tid sammen med hverandre.

- Når Solskjær satt på benken satt han ikke og kjedet seg. Han analyserte spillet og funderte på hva han kunne gjøre hvis han kom på. Han har vært en fantastisk rollefigur for Manchester United.

- Han er ikke på nivå med Bobby Charlton og George Best, men «Ollie» vil bli husket like godt som Roy Keane og Andy Cole. Hvem vet, kanskje han kommer tilbake en gang og? Hvem vet.

Stilller alltid opp Redaktør for United.no, Jon Martin Henriksen, sier til Dagbadet at overgangen kom litt overraskende på, men at det lå litt i kortene at Solskjær ville returnere til sin gamle klubb.

- Han har alle forutsetning for å lykkes rent falig, men det blir en overgang, sier United.no-redaktør Jon Martin Henriksen til Dagbladet.

Han sitter på Molde flyplass, og venter på at Solskjær skal lande i rosenes by. Han har møtt United-legenden flere ganger.

- Uansett om det har vært regn og bikkjekald har Ole Gunnar alltid stilt opp. Det er nesten bare Ole og Ryan Giggs som så og si aldri sier nei. Det har blitt en klisjé, men Ole Gunnar er en person det er vanskelig å ikke like, sier Henriksen.

Rolig trener Mitten beskriver Solskjær som en rolig og hardtarbeidende trener.

- Jeg har møtt ham flere ganger, og han er en genuint snill fyr og en god trener. Spillerne jeg har snakket med som har hatt han som trener sier at han er rolig på sidelinja. Han roper aldri, men lar kanskje assistenten sin rope fra sidelinja.

Han mener ikke at Molde er et skritt ned for Solskjær.

- På ingen måter. Han kan ta dem til Champions League hvis han får de rette arbeidsvilkårene, sier Mitten.

- Å være reservelagstrener fører liksom ingen steder. På mange måter er det å være reservelagstrener ikke en ordentlig managerjobb. Man slipper å snakke med media, og fansen er ikke like krevende ettersom det er svært få fans som går på reservekamper. Det er mer som en trenerstilling, man lever i sin egen lille boble.

- Hvis han gjør det bra i Molde, kan han gå videre til en annen klubb, men jeg tror ikke at han vil gå derfra og tilbake til Old Trafford. Kanskje til en tysk klubb eller en mindre klubb i England før han vil eventuelt ville være klar for å ta over Manchester United, sier Mitten.

- Jeg har vært i Molde et par ganger, og det er en liten by. En veldig liten by. Hvis ting skulle gå dårlig, vil han få høre det, sier Mitten.

STØRSTE MINNE: Manchester United-spillerne feirer Champions League-troféet i 1999. Matchvinner Ole Gunnar Solskjær feirer i midten. Foto: Photo by Michael Kappeler REUTERS
STØRSTE MINNE: Manchester United-spillerne feirer Champions League-troféet i 1999. Matchvinner Ole Gunnar Solskjær feirer i midten. Foto: Photo by Michael Kappeler REUTERS Vis mer