Gjert Ingebrigtsen høydehus

Tabbe å følge sint far!

Sist uke hadde suksesstrener og pappa Gjert Ingebrigtsen et kontrollert raserianfall på et fagseminar om høydehus. Nå får han dessverre viljen sin.

TVILSOMT RÅD FRA PAPPA: Gjert Ingebrigtsen har skaffet seg mye erfaring om det å trene i høyden gjennom lange opphold i St. Moritz i tynnluft i Sveits. Det hjelper til topp resultater på friidrettsbanen, men bør ikke vinne fram i den norske debatten om å innføre høydehus igjen. FOTO:Lise Åserud / NTB.
TVILSOMT RÅD FRA PAPPA: Gjert Ingebrigtsen har skaffet seg mye erfaring om det å trene i høyden gjennom lange opphold i St. Moritz i tynnluft i Sveits. Det hjelper til topp resultater på friidrettsbanen, men bør ikke vinne fram i den norske debatten om å innføre høydehus igjen. FOTO:Lise Åserud / NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FOR en drøy uke siden arrangerte Norges Idrettsforbund et nett-seminar om bruk av de omdiskuterte høydehusene; altså slike tekniske innretninger som gjør det mulig å trene i ekstremt tynn luft mens du egentlig oppholder deg hvor som helst i landet.

Det var et faglig tungt og godt seminar der Norges fremste medisinske og etiske idrettsforskere en etter en fortalte om hvorfor det er fornuftig at slike hus forblir forbudt her i landet:

- Vi må dyrke fram naturlig prestasjon, sa den respekterte professoren Sigmund Loland som fra kateteret på Idrettshøyskolen har påvirket generasjoner med gymlærere og trenere som nå passer på leken Norge rundt.

Han og de andre dyktige foreleserne minnet om at Norge med et forbud mot høydehus har vært bedre enn noen gang i internasjonal toppidrett, at effekten av slik trening i beste fall var medisinsk omdiskutert, at konkurrentene våre verden rundt nesten ikke bruker disse husene og at slike passive hjelpemidler som kunstig luft egentlig bryter med en av idrettens sterkeste verdimessige idealer:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer