Lovisa Lindh

Tabbe å vrake henne

Den stygge behandlingen av Lovisa Lindh viser hvorfor Norge er blitt bedre enn Sverige.

EM-BRONSE: Sommeren 2016 imponerte Lovisa Lindh med bronse i EM. Rett etter ble hun nummer ni på 800 meter i Rio-OL. Så ødela skader karrieren i flere år framover. Først denne sesongen er hun tilbake i toppen bedre enn noen gang. Men nå er hun ikke bra nok for den svenske OL-komiteen. Den fadesen viser Sveriges olympiske svakhet. FOTO: Heiko Junge / NTB
EM-BRONSE: Sommeren 2016 imponerte Lovisa Lindh med bronse i EM. Rett etter ble hun nummer ni på 800 meter i Rio-OL. Så ødela skader karrieren i flere år framover. Først denne sesongen er hun tilbake i toppen bedre enn noen gang. Men nå er hun ikke bra nok for den svenske OL-komiteen. Den fadesen viser Sveriges olympiske svakhet. FOTO: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEN svenske 800-meterløperen Lovisa Lindh ble 30 år sist fredag. Da hadde hun allerede falt for aldersgrensen i svensk eliteidrett, og blitt fratatt billettene til Tokyo-OL.

Det var rent medmenneskelig en stygg sak. Lovisa er tidenes beste svenske 800-meterløper, og har aldri vært sterkere enn nå.

Hun har løpt under 2 minutter allerede tre ganger denne sesongen, gjør det godt i Diamond League og var ifølge uttaksreglene til World Athletics mer enn klar til OL.

Der er det plass til 48 løpere på denne distansen. Svensken er ranket som nummer 22; altså blant den aller beste halvparten på denne klassiske løpsøvelsen der antall konkurrenter verden over virkelig er mange.

Lovisa var sikker på å få være med etter at hun forleden ble nummer seks i Diamond League i Stockholm, rett foran vårt eget OL-håp Hedda Hynne.

Hun fikk da også utlevert OL-akkreditering og bagasjelapper til Tokyo sist søndag. Først deretter kom beskjeden fra den svenske OL-komiteen om at resultatene hennes likevel ikke holdt.

Det var enda en tabbe av svensk toppidrett.

DEN mektige OL-sjefen Peter Reinebo trodde ikke Lovisa Lindh kunne bli blant de åtte beste i Tokyo, og syntes sannsynligvis hun var for gammel til å fire på det nasjonale resultatkravet. Da var Lovisa fortsatt 29 år:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer