Tabbe avgjorde ligacupfinalen

Arsenal fortsatt uten pokal siden 2005.

MATCHVINNER: Innbytter Martins utnyttet svakt forsvarsspill hos Arsenal og avgjorde kampen for Birmingham. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
MATCHVINNER: Innbytter Martins utnyttet svakt forsvarsspill hos Arsenal og avgjorde kampen for Birmingham. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNISVis mer

(Dagbladet): Ligacupfinale: Arsenal-Birmingham 1-2 (1-1)

Arsenal jaktet i dag sin første tittel siden seieren i FA-cupfinalen i 2005. Kaptein Cesc Fabregas rakk ikke å bli kvitt sin skade, og var dermed ikke å finne i troppen til «The Gunners».

Kampen startet med en tabbe av den ene linjedommeren. Lee Bowyer ble spilt gjennom alene med Arsenal-keeper Szczesny som feller midtbanespilleren. Linjedommeren har flagget oppe, og reprisen viser at Bowyer klart var på linje med bakerste mann.

Etter mye trøblete spill av Arsenal blir de straffet etter halvtimen. Sagna spiller ballen til en motstander som skaffer Birmingham en corner. Den ender hos Zigic, som enkelt stanger de blåhvite i ledelsen.

God Foster
Fem minutter før pause svarte Arsenal. Jack Wilshere banket først ballen i tverrligger fra langt hold. Returen ender hos Arshavin som tar seg ned på kant, og slår et perfekt innlegg til Robin van Persie. Hollenderen er god, og banker inn reduseringen på en volley fra kloss hold.

Birmingham åpnet friskt også i den andre omgangen, og Fahey banket ballen på innsiden av stolpen etter kvarteret.

VINNERE: Birmingham tok sin andre store tittel i historien. Forrige gang laget vant noe stort var i 1963, også det var ligacupen. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK
VINNERE: Birmingham tok sin andre store tittel i historien. Forrige gang laget vant noe stort var i 1963, også det var ligacupen. Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK Vis mer

Arsenal fikk noen store sjanser kvarteret før slutt, men Foster stod en god kamp i målet til Birmingham. Han reddet forsøkene fra Bendter og Nasri, og ble en av de store heltene for Birmingham.

Tabbe
Like før slutt kom den polske keeperen Szczesny og midtsopper Koscielny i fokus. En hodeduell triller inn i feltet, og en misforståelse mellom de nevnte fører til at keeperen mister en enkelt ball ut til innbytter Martins. Han satte ballen i det tomme målet, og  scoringen gjør at Birmingham tar med seg ligacup-pokalen hjem.

Dette var Birminghams andre tittel i historien. Den første kom også i ligacupen i 1963.

JUBEL: Birmingham manager Alex McLeish jubler etter seiersmålet like før slutt. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS
JUBEL: Birmingham manager Alex McLeish jubler etter seiersmålet like før slutt. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS Vis mer