SCORET TRE - BURDE HATT FIRE: Steffen Iversen scoret tre av Rosenborgs fire mål og ble matchvinner i en sliteseier mot Haugesund. Spissveteranen fikk også muligheten fra straffemerket på stillingen 4-3, men bommet. Foto: Ned Alley / Scanpix
SCORET TRE - BURDE HATT FIRE: Steffen Iversen scoret tre av Rosenborgs fire mål og ble matchvinner i en sliteseier mot Haugesund. Spissveteranen fikk også muligheten fra straffemerket på stillingen 4-3, men bommet. Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

Tabbe hjalp hattrick-Steffen

Rosenborg snudde til seier hjemme mot Haugesund.

||| TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg - Haugesund 4-3.

Steffen Iversen satte inn tre mål, og berget til slutt Rosenborg etter kjempetabbe av Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen kvarteret før slutt.

Kristiansen var upresset da han skulle avklare med venstrefoten etter 75 minutter. Ballen gikk rett ut til Steffen Iversen som dempet og dundret ballen i målet

Med det var målorgien over på Lerkendal og Rosenborg kunne innkassere tre nye poeng.

Nils Arne Eggen trakk fram store ord da han ble bedt om å evaluere Iversens innsats.

- Med den farten han viser i dag, de mottakene og de pasningene ... Det er klasseforskjell. Han er god både utenpå og inni hodet, sier Eggen til TV 2.

Iversen har nå 11 seriemål - bare ett bak Vålerengas Mohammed Abdellaoue - og selv om han etter eget utsagn ikke tenker på toppscorertittelen, bør ikke Moa føle seg trygg i og med at RBK-spissen er på bedringens vei etter akillesproblemer.

- Jeg kjente ikke noe til akillesen i dag, og da blir man fort litt sprekere. Det var en god arbeidsøkt i dag, sier Iversen til TV 2.

Fem sjanser - fem mål
Fullt fortjent var det, men sjelden har laget måttet slite så mye og så lenge for å vinne kampen.

Etter 32 minutter av kampen stod det nemlig 3-2 til Haugesund. Da hadde det vært fem sjanser i kampen — og alle hadde havnet i mål!

Men Steffen Iversen var altså frempå mange ganger i denne kampen, og tre ganger satte han ballen i nettet.

Først ga han 1-0 da han fikk to sjanser etter corner. Så da han skjøt via bakken og i mål rett eter pause, og til slutt altså kvarteret før slutt da han sørget for 4-3.

Skurrete defensiv
Før kampen hadde Rosenborg sluppet inn fire seriemål på Lerkendal.

Tre av disse kom i første kamp mot Start. I dag var det imidlertid mye som skurret defensivt.

Både på 1-1 og 1-2 sviktet markeringene foran mål, og på 2-3 sprakk muren fullstendig på et frispark og Daniel Örlund var sjanseløs da skuddet kom fra Joakim Våge Nilsen.

Straffebom
Men Rosenborg var uansett klart best i kampen. De skapte et tosifret antall sjanser  - og 14 cornere - og burde vunnet med langt klarere sifre
enn det ble til slutt.

Steffen Iversen bommet til og med på straffespark tre minutter før slutt.

Anthony Annan ble tatt da han skulle heade inne 5-3, og Iversen kunne satt inn sitt 12. seriemål for sesongen. Skuddet gikk til venstre, men der lå keeper og reddet.

- De (Haugesund) scoret tre mål på to sjanser, så det var greit at vi vant til slutt, selv om jeg burde scoret ett til. Jeg vurderte å la noen andre ta den straffen for jeg var mektig sliten, sier Iversen.