Tabbe kan stoppe FFK-overgang

Johansson har spilt for én klubb for mye.

(Dagbladet.no:) Den islandske spissen Gardar Johansson kom onsdag kveld til Fredrikstad, og dagen etter trente han med FFK for første gang.

Han gledet seg da til å spille kamp for klubben.

- Ja, dette var moro. Det virker som FFK har mange gode fotballspillere. Jeg følte meg litt frem i dag, men er i god form. Spiller gjerne søndag mot Start, sa han til klubbens hjemmeside.

Men akkurat nå ser det ikke ut til å bli noe av det.

Sender forespørsel til FIFA

Fredag kveld fikk nemlig klubben en beskjed av NFF som de nok ikke setter pris på. Johansson er ikke klarert for spill.

Årsaken til at forbundet ikke vil gi ham spillerlisens er at han har spilt for to klubber denne sommeren, nemlig Keflavik og Valur - som FFK kjøpte ham fra.

FIFA-regelen tilsier at en spiller ikke kan spille for mer enn to klubber mellom 1.juli ett år og 30. juni det neste - og Gardar Johansson har spilt for de to islandske klubbene i juli i år.

- Dersom dette standpunktet opprettholdes betyr det at overgangen til Gardar ikke blir noe av. Avtalen mellom Valur FC og FFK forutsetter at Gardar blir spilleklar for FFK for at den skal være gyldig, skriver FFK på sin hjemmeside.

Tippeliga-klubben kommer nå til å rette en forespørsel til FIFA gjennom NFF, i håp om at det internasjonale fotballforbundet aksepterer overgangen.