Tabbe kostet Hilde VM-medalje

Hilde Gjermundshaug Pedersen (38) fikk den bitre 4. plassen på jaktstarten. Gullet glapp da hun var for sløv inn mot mål.

Bronsevinneren fra 10 km torsdag gikk rett i tet på den klassiske delen av jakstarten i dag tidlig. Ogås da det dro seg til inn mot mål i skøytedelen hang veteranen med i tetfeltet.

Så gjorde hun tabben som kan ha kostet henne gullet. I stedet for å legge seg inn bak verdensmester Kristian Smigun skiftet hun spor.

- Jeg var litt uoppmerksom og måtte reise meg da de andre kom bak. Der tapte jeg kanskje medaljen, sier Hilde til Dagbladet.no

På oppløpet havnet hun bakpå, og på tross av en frenetisk spurt klarte hun aldri å ta inn Smigun, sølvvinner Evi Sachenbacker eller Olga Savjalova (bronse).

Fem tideler skilte opp til bronse, og bare 1,1 sekunder til gullet.

Bittert

- Det er bittert å være så nære. Men jeg har jo tatt en medalje allerede, sier Hilde.

Jentetrener Svein Tore Samdal er enda klarer om hendelsen der Sachenbacher sklei inn i sporet og bremset Pedersen.

- Hun gjorde et feilvalg i forhold til spurten. Hun skulle gått inn bak Smigun. Det kostet Hilde en medalje, sier Samdal til Dagbladet.no.

Det var ikke 38-åringens dag, litt tidligere i løpet mistet hun tid da hun ble hektet av en annen løper. Det kostet å gå inn teten igjen.

- Jeg vil ikke skylde på noen. De andre var bedre, sier Hilde.

Skofterud i teten

Med Bente Skari ute ble Vibeke Skofterud neste beste av de norske med 13. plass, drøyt 20 sekunder bak Smigun. Selv om hun var helt foran halvveis, er hun fornøyd med løpet.

- Dette var positivt, jeg synes det gikk bra, sier Vibeke.

Anita Moen var tilbake etter ryggtrøbbel, og havnet helt nede på 29. plass. Det gjør ingenting.

- Jeg trengte en oppkjøring til stafetten, og la ikke noe press på meg selv. Jeg hadde litt angst for ryggen, men det gikk bra, sier Anita.

Den fjerde norske deltakere, Kristin Steira, endte på 28. plass.

FOR SLØV: Hilde Gjermundshaug Pedersen mistet plassen på pallen.