ROTET DET TIL: Lukasz Fabianski hadde all skyld for Arsenals første baklengs, den andre kan han dele med Sol Campbell og et uoppmerksomt forsvar.Foto: SCANPIX/AP/Armando Franca
ROTET DET TIL: Lukasz Fabianski hadde all skyld for Arsenals første baklengs, den andre kan han dele med Sol Campbell og et uoppmerksomt forsvar.Foto: SCANPIX/AP/Armando FrancaVis mer

Tabbekeeper Fabianski involvert i to baklengs

Men Arsenal sikret likevel greit utgangspunkt i Portugal.

||| (Dagbladet): Porto - Arsenal 2-1.

Arsenal-målvakt Lukasz Fabianski havnet i det kritiske søkelyset da Arsene Wengers menn til tross for hans prestasjoner sikret seg et godt utgangspunkt borte før returmøtet mot Porto i Champions League.

Først markerte Fabianski seg med en keepertabbe av de store da Varela slo et hardt og lavt innlegg fra høyre, og Fabianski kastet seg ned og skjøv ballen i eget nett.

Så utliknet Sol Campbell fra kloss hold etter en corner mot slutten av førsteomgangen, før de to allerede nevnte tok hovedrollene sammen foran Portos vinnermål i andre omgang.

Ballen var allerede på vei inn til Lukasz Fabianski da Campbell ga den en ekstra liten dytt med foten, Fabianski løftet den likevel opp, og dommer Martin Hansson (han med Henry-handsen) bedømte det som tilbakespill til keeper.

Hjemmelaget reageret lynkjapt, og før Arsenal hadde fått summet seg, og mens Lukasz Fabianski gikk mot mål med ryggen til ballen, ble frisparket slått inn til Radamel Falcao foran mål, som enkelt kunne sette ballen i åpent bur.

Wenger slakter svensk dommer
Manager Arsene Wenger mener det var feil å la Porto ta frisparket raskt.

- Det er greit midt på banen, men ikke inne i feltet. Vi hadde ikke mulighet til å forsvare oss. Jeg mener det var en massiv feil, en dobbel feil. For Tomas Rosicky skulle hatt straffe like før, sier Wenger ifølge breakingnews.ie.

- Jeg mener bare at jeg ikke forstår avgjørelsen hans (dommerens) i en så betydningsfull kamp, sier Wenger.

Skolegutt-mål
2-1 er langt fra noen krise for Arsenal med en kamp på Emirates igjen å spille, men måten de to baklengsmålene kom på vil nok ergre Arsene Wenger grenseløst.

- Når du slipper inn mål som dette, skolegutt-mål, så kommer du ingen steder, fastslår Cesc Fabregas.

Og det blir stadig tydeligere at London-klubben har et keeperproblem som må løses om det skal bli mer suksess både i Champions League og hjemme i Premier League.

2-1: Radamel Falcao utnyttet det kjappe indirekte frisparket og satte inn 2-1.Foto: SCANPIX/AP/Paulo Duarte
2-1: Radamel Falcao utnyttet det kjappe indirekte frisparket og satte inn 2-1.Foto: SCANPIX/AP/Paulo Duarte Vis mer