Tabbemål på overtid

Ingen har det verre enn Klanen i kveld.

(Dagbladet.no): Ett og et halvt minutt på overtid: Daniel Fredheim Holm skal klarere ballen helt nede ved cornerflagget. Arild Sundgot får kastet seg inn og ballen spretter inn i feltet. Der bommer VIF-keeper Arni Gautur Arason på en utrusing og Michael Mifsud kan sette ballen i åpent mål.

2-1 til Lillestrøm - og verre kan det knapt bli for en Vålerenga-supporter. Og bedre kan det umulig bli for en LSK-patriot.

- Jeg var på riktig sted til rett tid, konkluderte en beskjeden Mifsud overfor TV2.

Mens Vålerenga-trener Kjetil Rekdal valgte det oppgitte smilet.

- Sånne situasjoner skjer ikke ofte. Det er surt når vi legger ned så mye arbeid og ikke får noe i betaling, sier Rekdal.

Vålerenga førte kampen

For Vålerenga hadde fortjent bedre enn null poeng på verst tenkelige vis mot erkerival Lillestrøm.

Bortelaget fra Oslo øst var førende gjennom hele førsteomgangen. Men det var Lillestrøm som scoret på sin første sjanse i kampen.

Et innlegg fra høyre ble flikket mot mål av Arild Sundgot. Arason kastet seg ned og reddet, men måtte gi en retur. Den satte samme Sundgot i mål - til ellevill jubel fra et fullsatt Åråsen.

Vålerenga slo imidlertid tilbake - og det på kveldens vakreste mål i Tippeligaen.

En klarering fra Lillestrøm-forsvaret endte på 16-meteren. Steffen Iversen løp vekk fra mål, men klarte å snu og skyte i samme bevegelse. Ballen føyk i stor hastighet inn i mål via stanga.

Lillestrøms 41 år gamle keepervikar Claus Reitmaier var selvsagt sjanseløs - noe han kun var i den ene situasjonen. Kriseløsninga på keeperplassen til LSK gjorde en flott kamp og hadde flere skikkelige redninger.

Sluttspurt

Hvis første omgang var fartsfylt og morsom var andre omgang det helt motsatte.

Vålerenga valgte å stenge igjen alle rom på egen halvdel, for så å satse på en sluttspurt. Mens Lillestrøm prøvde og prøvde, uten å skape de store sjansene. Andre omgangs mest involverte var nok dommer Espen Berntsen, som dømte dusinvis med frispark og sørget for at seks gule kort ble fordelt mellom lagene.

- Vi er ikke så gode offensivt i andre omgang. Det er sjelden det er mange sjanser i kampene mot Lillestrøm, sier Rekdal.

Før han igjen tenker på klareringen fra Fredheim Holm og seiersmålet til Lillestrøm. På overtid.

MORO SÅ LENGE DET VARTE: Steffen Iversen har utliknet for Vålerenga og Klanen er i himmelen. Ganske nøyaktig en time seinere satte Michael Mifsud vinnermålet opp i nettaket og Klanen ned i kjelleren.
1-0: Arild Sundgot fører Lillestrøm opp i ledelsen. Arni Gautur Arason rekker ikke fram på returen.
SEIERSKYSSSET: Jan Åge Fjørtoft kom i det amorøse hjørnet etter seieren. Her kysser han LSK-trener Uwe Rösler på kinnet.