Sjakktinget sa nei til svensk bettingselskap

Tabben forandret alt

Først da verdensmesteren forsøkte å kjøpe seg flertallet, snudde stemningen i det norske sjakkmiljøet.

EN REN TABBE: Magnus Carlsen ødela sin egen plan fordi han kjøpte stemmer før sjakktinget. Det var verdensmesteren selv som fikk sjakkmiljøet til å si nei til sponsoravtale med utenlandsk spillindustri. FOTO: Marion Tironi/Pixell.
EN REN TABBE: Magnus Carlsen ødela sin egen plan fordi han kjøpte stemmer før sjakktinget. Det var verdensmesteren selv som fikk sjakkmiljøet til å si nei til sponsoravtale med utenlandsk spillindustri. FOTO: Marion Tironi/Pixell. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MAGNUS CARLSEN fikk det stikk motsatt resultatet av det han ønsket i sjakk-Norges interne strid om sporten skulle bli lobbyister for internasjonal gamblingindustri.

Først da verdensmesteren begynte å kjøpe opp medlemmer for å få viljen sin, ble selv 50 millioner sponsorkroner for smått i forhold til ønsket om fortsatt å være en troverdig, uavhengig sport.

Det er stort for sjakken og godt for norsk frivillighet. Og det kommer til å betale seg i lokal støtte til sporten Norge rundt:

- Sier vi nei til avtalen, står vi som den organisasjonen som valgte å stå fast på noen viktige verdier i stedet for å selge oss, sa visepresident Vibeke Ekeland Grønn før tinget, og hun får mer enn rett.

Norsk sjakk er klart styrket som en ny norsk nasjonalsport.

Og det skyldes altså ironisk nok Magnus Carlsens plutselige oppkjøp av 1 000 sjakkspilllere for å få flertall for sin egen mening.

FOR om verdensmesteren hadde valgt å la denne debatten gå på vanlig demokratisk vis, ville gamblingens venner hatt mye større muligheter til å vinne fram. Dette har vært en så hemmelig prosess med så korte tidsfrister, at nei-sidas mobilisering i tolvte time krevde noe spesielt for å stoppe avtalen med den svenske spillgiganten Kindred.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer